הורדה במשקל

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

11/08/2000 | 10:49 | מאת: KOBI

אני חייב להוריד 10 קילו באופן דחוף.יש לי כולסטרול קצת גבוה כבר הרבה שנים.לקחתי כדורים במשך תקופה ארוכה,וזה העלה לי את הסי,פי,קיי. אני שוקל בערך 90 קילו,וגובהי 1.77 מטר.בבדיקת אחוזי שומן שעשיתי לאחרונה,נתברר שיש לי אחוזי שומן גבוהים. הפתרון היחיד הוא להוריד במשקל בערך 10 קילו,אבל אני פשוט לא מסוגל לעשות את זה. מה דעתך,כיצד עלי לנהוג?

11/08/2000 | 15:00 | מאת:

קובי שלום, קודם כל - אין קיצורי דרך ! אתה חייב להתייחס לדיאטה כאל שינוי באורח החיים, שינוי שיהיה ל-ת-מ-י-ד ולא כאל עניין "דחוף" של הורדת מספר ק"ג בכך וכך ימים. מי שרוצה להוריד במהירות - יחזיר לעצמו את כל מה שאיבד. קח קצת זמן (הכולסטרול יכול לחכות כמה ימים, אל תחשוש), תחשוב על זה טוב-טוב ותגיע לייעוץ רק כשתהיה ממש מוכן לבצע שינוי. אולי תתפלא, אבל תפריט המבוסס על עקרונות של תזונה נכונה יכול להיות עדיין משביע, טעים, מעניין ולא "מעיק". אנחנו הדיאטניות כבר מזמן מנסות לשכנע אנשים שהם לא צריכים לקבל מאיתנו תפריט כתוב ולאכול לפיו, אלא ללמוד כללים מסוימים וליישם אותם על עצמם. מה לעשות, ולאנשים אין סבלנות ואין רצון לקחת אחראיות - ויש כאלה שעדיין דורשים לצאת ממני עם "תפריט ביד" שעליו הם מצליחים לשמור בדיוק שבוע (ולפעמים גם זה לא...). אז אל תתייאש, תמצא לך מישהו מקצועי שתוכל לסמוך עליו ולקבל ממנו תמיכה לאורך התהליך - שבסופו תצא ברווח, מאושר ו... פחות שמן!