צבעי מאכל

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

18/10/2000 | 20:29 | מאת: ענת

סמדר שלום! אילו צבעי מאכל נחשבים ל"בלתי אכילים" ? היכן אוכל להשיג חומר בנושא?

21/10/2000 | 18:02 | מאת: סמדר בן נון

שלום ענת, יש צבעי מאכל שנחשבים למסוכנים או מסרטנים ולפי הוראות משרד הבריאות אסור שיימצאו במוצרים מקומיים או מיובאים. ככל הידוע לי צבעי המאכל הללו אכן הוצאו משימוש. ברשימה כזו נתקלתי לפני מספר חודשים בכתבה מאת פיליס גלזר במגזין "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות ואת יכולה לפנות לארכיון של העתון. בנוסף אפשר לפנות למכון התקנים. אני חברה בועדת סימון מזון של המכון ואוכל לברר לך האם יש רשימה כזו אצלם. אשתדל לחזור אלייך עוד השבוע.

25/10/2000 | 09:43 | מאת: יעל

לסמדר, לצערי הרב טעית והטעית את ענת. צבעי המאכל המסרטנים נמצאים במוצרי אוכל רבים. לדוגמא: טטרזין הנמצא בממתקים שקדי מרק ועוד. סוכריות העדשים של עלית ועוד חברות. הסוכריות הצבעוניות לקישוט עוגות ועוד. יש לציין כי מרבית חברות המזון נהננות מ"קשר של שתיקה" מצד משרד הבריאות שאינו מתפקד ביעלות. בארה"ב ובאירופה נאסרו צבעי מאכל מסרטנים. נא הזהרי בדבריך. בברכה יעל.

מנהל פורום תזונה טבעית