נשירת שיער

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

17/10/2000 | 18:39 | מאת: נטלי

יש לי נשירת שיער מוגברת בבדיקות הורמונליות ובדיקות דם לא נמצא דבר כנ"ל גם בבדיקת הקרקפת אצל רופא עור. נראה לי שזה שילוב של תזונה ומתח נפשי. האם יש אישזהו תוסף תזונה מומלץ? בדיקות דם מומלצות? ומה ניתן לקחת בהריון (אני מנסה זה זמן רב להכנס להריון). תודה.

18/10/2000 | 16:00 | מאת: סמדר בן נון

שלום נטלי - יש לגשת לדיאטנית קלינית שתוכל לברר לפי הנתונים שלך האם חסרים לך ויטמינים או מינרלים מסויימים בתפריט. בדיקות שכדאי לערוך - ברזל, חומצה פולית. תוסף תזונה - אני לא נוהגת להמליץ על תוסף "סתם ככה", בלי לברר מה מקור הבעייה, למרות שהקשר בין נשירת שיער לתזונה הוא בד"כ מחסור באבץ (נמצא בכל סוגי הבשרים, בקטניות ובאגוזים וגרעינים). מותר לקחת תוספת של אבץ בכדורים כי אין נזקים. לגבי הלחץ והמתח, שמשפיעים מאד, הייתי ממליצה לך לנסות טיפול ברפואה משלימה שנועד להרגיע את הנפש (את יכולה לברר בקופ"ח או במרכזי רפואה משלימה) ואולי אף להיעזר בצמחי מרפא שיכולים מאד לעזור. הרבה בריאות ושלווה !

מנהל פורום תזונה טבעית