בולמיה... ואני...
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום...: את האמת... אני לא יודעת איך וממה להתחיל, זה פשוט התחיל... לא מהערה של מישהו, לא מרצון להיות מי שאני לא... אולי רק כדי להוכיח לעצמי שאני יכולה, גם... ורוצה להיות כמו אחרות.."כי זה מה שנתפס, וזה מה שיפה ויגרום לי להיות יותר כזאת .. ויותר כזאת..." אני תלמידת תיכון, ואני האחרונה שישייכו ל"לחץ חברתי,או ל.. בגלל החברה, המשפחה " ואני מזועזעת מעצמי, ובאמת רוצה להפסיק... והפחד, מלעלות במשקל, במה יקרה אם אחזורלאכול, ומה יקרה אם התקפי האוכל לא יגמרו בריקון... כבר שנה בערך זה נמשך, איבדתי בערך 10 קילו, שהירידה המשמעותית הייתה ב5 חודשים האחרונים.. אין מחזור, אין פעילות הורמונלית, אני 1.63 ואני רוצה להפסיק, באמת רוצה, ומודעת למה שזה גורם, הסביבה גם שמה לב, ואין סיבה שלא, הצעד של ההורים היה פנייה לרופא משפחה, פתיחת הסיפור, והצעד הבא זו בדיקה ראשונית במרכז התמחות בשניידר, עוד החודש.. אני רוצה להאמין שאני יכולה לחזור לאכול רגיל וכלום לא ישתנה, לפחות בהרגשה.. איך אני יכולה לשנות את דרך החשיבה הכל כך שגוייה שלי???... איך?
את אנורקסית או בולימית אנורקסית? בכל אופן בשניידר יש מחלקה טובה לטיפול באנורקסיה, אני יודעת כי שהיתי שם עם ביתי כשהיתה קטנטונת בת מספר שבועות עם בעיות של אי עליה במשקל, המיטה הפנויה היחידה ושלא ליד חולים מדבקים היתה החדר של אנורקסיות, היתה לי שהות להכיר את המקום והצוות, שתפי איתם פעולה, יש שיחות עם פסיכולוגית, יש דיאטנית, ואחרי שתחזרי למצב פיזי נורמאלי, תקבלי הדרכה איך להמשיך לשמור על עצמך בכל כיוון, אני מאחלת לך הרבה הצלחה.
היי, אני סובלת מאותה בעיה קרוב לשנה ואני עדיין מתביישת לטפל בה. עוד לא הגעתי למצב שבו מאסתי בעצמי.... אולם אני קרובה לזה. אני עובדת על עצמי ומכירה בהיותי חולה . אני מכירה את הפחד מלעלות במשקל והאימה מלאבד שליטה (וזה מה שקורה בהתקפי האוכל ). אני מאמינה שאם הגעת למצב שבו הרצון לשנות גישה ודרך חשיבה גובר על אותם פחדים (אפילו אם בקצת) --> את תצליחי! אני גאה בך על האומץ ורוצה לחזק אותך , מכאן.
נראה לי שיש לך סיכוי טוב מאוד להחלים, בעיקר לאור העובדה שאת מבינה את הבעיה והסכנות ורוצה לשנות את המצב. את עוד צעירה וטוב שתפסת את עצמך עכשיו. יש פורומים מיוחדים להפרעות אכילה באתרים של וואלה ותפוז ובאתר זה יש גם פורום להפרעות נפשיות ושם יש גם הרבה אנשים עם הפרעות אכילה. אני חושבת שאם תיכנסי לפורומים הנ"ל תוכלי למצוא הרבה תמיכה ועזרה. שיהיה לך בהצלחה והמון בריאות.
שלום, נסו ב: http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/index&forum_id=1277&cat_id=314
שלום ל שמחתי מאד לקרוא שהורייך מעורבים במה שעובר עלייך, ושביחד פניתם לקבל עזרה מקצועית. יש סיפורים רבים של החלמה מהפרעות אכילה, ואני מקוה שגם את תהיי אחד מהם. יחד עם זאת, כדאי שלא תשלי את עצמך: מדובר בתהליך ארוך , עם עליות וירידות, משברים וקשיים. שינויים כאלה לא מתרחשים תוך יום, לא אם השינוי הוא אמיתי. אז תכיני את עצמך לדרך ארוכה, ובסופה תהיי בריאה, ותוכלי להתייחס לאוכל לא כאל אמצעי לשליטה בעצמך ובחייך, אלא כאל מה שהוא באמת: מקור לבריאות ולהנאה. בהצלחה רבה לך, והחלמה מהירה.