תזונה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

09/12/2001 | 07:10 | מאת: מיכל

בזמן האחרון הנני סובלת מתופעה מוזרה, אני מסוגת לאכול ארוחה מלאה, אך לאחר שעתיים כאילו שלא אכלתי כלום, אני נתקפת ברעב חזק, דופק חזק, ידיים רועדות ואם אני לא אוכל מייד אני מרגישה שאני עומדת להתעלף. לאחר בדיקות שלא העלו דבר טען הרופא שאני צריכה לאכול יותר ארוחות קטנות במקום 3 ארוחות גדולות. עלי לציין לדבר זה עוזר לי מאוד אבל מאז העליתי מאוד במשקל (אני מאוד רזה מטבעי) וזה לא מתאים לי. כמו כן יש דברים שאני אוכלת וכאילו שלא אכלתי כלום (כדוגמא כל מיני דברי מתיקה או פיצוחים ושטויות), ויש דברים שממש ממלאים אותי (כמו לחם מלא, תפו"ד וכו'). ברצוני להמשיך ולשמור על משקל תקין בטרם יהיה מאוחר. אבקש את המלצתך לתזונה מאוזנת ותכופה כמו שהרופא ביקש.

לקריאה נוספת והעמקה
09/12/2001 | 08:36 | מאת: אביטל

מיכל, דבר ראשון את צריכה ללכת לאיש מקצוע באופן אישי. המצב שאת מתארת (רעב חזק, דופק, רעידות) נשמע קצת יותר ממצב של סתם רעב. אם זה משהו שהתחיל בזמן האחרון חשוב להבין ממה זה נובע. ייעוץ למצב שדיברת מבחינה תזונתית אינו יכול להגיע דרך האינטרנט. בקשר לארוחות קטנות וגדולות - באמת עדיף קטנות אבל השאלה היא מה אוכלים. אם יש דברים שאינם תורמים לך כלום (דברי מתיקה ופיצוחים) אז אולי כדאי להמעיט בכמויות שאת אוכלת מהם ? ואולי אף להורידם לגמרי עד שתתרגלי לתזונה אחרת שמתאימה לך יותר. בהצלחה ותהיי בריאה

09/12/2001 | 08:57 | מאת: יעל

לכי לדיאטנית, אם הרופא אמר, אז יתנו לך הפניה מטעם קו"ח, וזה על חשבון הקופה.

09/12/2001 | 08:58 | מאת: יעל

תבקשי העמסת סוכר,

09/12/2001 | 13:04 | מאת: adi

מיכל, לא צריך לאכול ממתקים!!!!!!1 עדי

09/12/2001 | 20:27 | מאת: נירה אולנד

שלום מיכל מתיאורך עולה החשד שמדובר בהיפוגליקמיה, כלומר תנודות חריפות של רמת הסוכר בדם. כשאת אוכלת ממתק, או לחם לבן, הסוכר שבהם (קמח לבן מתפרק ומתנהג כמו סוכר ענבים) נספג במהירות לדם. אינסולין מופרש בכמות מוגזמת, ומהר מאד גורם לרמת הסוכר בדם לרדת אל מתחת לקו הנורמלי. התוצאה היא התופעות שאת מתארת. הדרך להתגבר על מצב כזה הוא אכן אכילה של ארוחות תכופות יחסית, והקפדה על ארוחות שהסוכר שבהם ייספג לאט יחסית. סיבים תזונתיים, שנמצאים בלחם מקמח מלא, דגנים מלאים (אורז מלא, קורנפלקס מועשר בסיבים), קטניות (חומוס, פול, אפונה, שעועית לבנה, עדשים), ירקות מכל הסוגים, מאטים את ספיגת הסוכר לדם. גם תוספת חלבון לארוחה תאט את הספיגה. לכן למשל, אכילה של לחם תגרום לעליה חדה יותר של רמת הסוכר בדם מאשר אכילת אותו לחם בתוספת גבינה או טונה או פסטרמה. לגבי ההשמנה , יש צורך שתצרי קשר עם דיאטנית שתוכל לבדוק כמה קלוריות את צריכה ביום, ותעזור לך לבנות תפריט מתאים למצבך. את יכולה ליצור קשר עם דיאטנית בקופת החולים שלך, או באופן פרטי (אפשר גם אצלי, לחצי על שמי כשהוא מופיע בכחול). מושג נוסף שחשוב שתלמדי עליו הוא האינדקס הגליקמי. זהו מספר שמראה באופן יחסי לסוכר או ללחם לבן, באיזו מהירות הסוכר באותו מזון נספג בדם. אם תפני אלי אשמח ללמד אותך להשתמש בו, אך את יכולה גם לנסות לחפש בעצמך ברשת או בספרים. בהצלחה ולבריאות.

מנהל פורום תזונה טבעית