שמן זית
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום התחלתי לאחרונה לטגן בשמן זית. האם טיגון בשמן זית גם משמין?
ימית, כן!!! הוא גם נשרף יחסית מהר. עדי
רצוי להימנע מטיגון בכלל, אבל החלפת השמן לשמן זית מאוד טובה, למרות שגרןם שומן כלשהוא מכיל 9 קלוריות, אם צורכים שמן זית או שמנים אחרים, שמן זית לא משמין אותו הדבר, למה? ככה, זהו איפיונו המיוחד של שמן הזית, הוא מכיל חומר בתוכו, שגורם להפרשת שומנים , הוא מסלק כולסטרול רע, וחז"ל מונים לו עשרות מחלות שהוא מונע. הם אומרים שהוא טוב לכל חלקי הגוף , מלבד חלק אחד שהם אינם מצינים, אבל רק אם הוא נאכל לבד, אם הוא נאכל עם עוד משהו, אז הוא טוב לכל הגוף.
נדמה לי שטוענים ששמן זית מחומם עובר איזה תהליך חמצון שהופך אותו לבלתי בריא ואף מסרטן. לכן ממליצים להוסיף אותו לאוכל המבושל/מאודה רק לאחר הבישול.
שלום ימית כל השומנים למיניהם, הצמחיים, מן החי, מרגרינה, חמאה, כולם מכילים את אותה כמות קלוריות. לכן, לא משנה במה את מטגנת, מבחינת כמות הקלוריות זו אותה כמות (רבה מאד). מבחינה בריאותית, טיגון בשמן זית פחות מזיק, כי הוא פחות משתנה לצורות כימיות מסוכנות בחום גבוה, וגם נשרף פחות. אם הטעם של שמן הזית לא מתאים (לטיגון סופגניות למשל, או כל מאכל מתוק אחר), השמן העדיף לטיגון אחרי שמן זית הוא שמן קנולה, ואחריו שמן שקדים (שהוא יותר יקר). בתיאבון.