לחם רגיל-לחם חיטה מלאה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שאלות פשוטות-האם באמת יש הבדל הין לחם רגיל(לבן) ללחם מחיטה מלאה או לחם שחור? מה הכמות הסבירה של לחם שצורך אדם מבוגר? האם לחם לבן מגביר את כמות הטריגליצרידים השומנים והסוכרים בדם? תשובות תתקבלנה בתודה ובברכה.
גל, 1. לפי מה שידוע לי בלחם מחיטה מלאה יש קצת יותר סיבים תזונתיים. 2. כמות סבירה? משתנה. 3. לגבי שאלה זו אינני יודעת בוודאות. עדי
שלום גל, לחם לבן רגיל ולחם שחור רגיל הם עמילנים, התפרקים לסוכרים במהירות עצומה בדם. זה מעלה את רמת האינסולין בגופך בהתאם. הסיבה: קמח החיטה טחון דק מאוד. הלחם הרגיל הוא אחת הסיבות למהפכת המזון המערבי, אשר מזיק לבריאות האדם - בפירוש! החל מהמצאת המטחנה המסוגלת להגיע לרמת עדינות בטחינת החיטה. לחם המלא (חיטה מלאה, כולל הסובין - כליפת הגרעין) ושיפון (גם מלא) כולל פחות מחצי הפחמימות בנוסף לעובדה, שהוא מלא סיבים כפי שהסבירה עדי הוא הלחם המתאים לבני האדם המעונינים להשאר רעננים כל היום ובריאים ככל האפשר. אגב, יש דיאטת לחם עם 10 עד 16 פרוסות לחם מלא או קל ביום מאוד מוצלחת. אשתי הצליחה להוריד 1 ק"ג בחודש עם הדיאטה הזו. אני לא האמנתי, אבל עובדה - שום דבר אחר לא עזר לה. כעת היא אחרי הקילוגרם השני וממשיכה לרדת. לזר
ב- 100 גרם לחם לבן יש: 0.1 גרם תאית 10מ"ג סידן 1 מ"ג ברזל 65 מ"ג אשלגן 2.5 גרם ניאצין ב- 100 גרם לחם מחיטה מלאה יש: 1.5 גרם תאית 25 מ"ג סידן 2.5 מ"ג ברזל 250 מ"ג אשלגן 5.1 גרם ניאצין גם תאית וגם ניאצין טובים להורדת כולסטרול . וזאת בנוסף לכל המעלות שכבר הוזכרו.
תנסה לצרוך לחם מחיטה מלאה (מנסיון שלי לחם דגנים שיש בו אפילו עוד יותר סיבים, הוא הטוב ביותר) במשך שבוע ותראה בעצמך כמה זה משפיע על תחושה טובה של שובע ועל העיכול בצורה משמעותית. מיכל
שלום מיכל, אני אפילו הולך רחוק יותר: לגבי הדגנים, אני צרכן של הלחם דגני קלות (סליחה על הפירסום), אבל אני מעדיף את הפומפרניקל, או המוזלי לזר
שלום גל כבר קיבלת שפע מידע חשוב מהמשתתפים בפורום, והכל נכון. ברצוני רק לחדד עוד כמה נקודות: 1. לחם הוא חלק מקבוצת המזונות המכונה דגנים, או מזונות עשירים בפחמימות מורכבות. לכן קשה קצת לענות על השאלה כמה לחם אתה צריך לאכול ביום, כי חשוב לדעת גם כמה אורז, תירס, פסטה, סולת, קוסקוס, בורגול וכד' אתה אוכל. כדי לקבל תמונה קצת יותר שלמה של קבוצת הדגנים, כדאי שתקרא את המאמר "פירמידת המזון" , בארכיון המגזין באתר זה. 2. כפי שציין לזר, לחם חיטה מלאה, די בדומה ללחם לבן, מתפרק בקיבה והעמילן שבו נספג במעי מהר מאד, כי הוא עשוי מקמח טחון דק. היתרון של הלחם המלא הוא שיש בו יותר סיבים ומינרלים וויטמינים. מבחינת מהירות הספיגה ככל שהגרגרים גדולים יותר, הם מתעכלים ונספגים לאט יותר, מה שמיטיב עם רמת הסוכר בדם. לכן אורז לבן, או תירס, או גרגרי חיטה שלמים מבושלים עדיפים על לחם למי שמנסה לשמור על רמת סוכר קבועה בדם. בשל כך עדיף גם לחפש לחם המכיל גרגרים גדולים, למשל חיטה גרוסה, בורגול, שיבולת שועל וכד'. 3. כפי שציינת בעצמך, לא כל לחם חום הוא גם בריא. לפעמים היצרנים לוקחים לחם לבן ומוסיפים לו קצת קרמל, הוא מקבל צבע חום כפרי יפה, וזהו. חשוב לברר, או לקרוא ברשימת המרכיבים, שהלחם אכן מכיל קמח מלא, או גרגרי חיטה גרוסים, או קמח שיפון, או דגנים נוספים, או תוספת סיבים. בתיאבון.
תודה רבה לכולכם!