בעקבות ניתוח קיצור המעי הגס

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/10/2000 | 18:18 | מאת: לאה

שלום רב, בעלי עבר לא מזמן ניתוח לקיצור המעי הגס (בעקבות ממצאים שהתגלו). הרופא המנתח המליץ לו להימנע מלאכול אפרסמונים וכן "להיזהר" מפירות הדר בצורתם ה"גולמית" (מיץ סחוט מותר). שאלותי הן: 1. מה פירוש להיזהר? האם להימנע כלל או לאכול בכמות לא גדולה? 2. האם הכוונה היא לכל פירות ההדר או לפירות מסויימים? 3. האם קיימים מזונות נוספים שלא הוזכרו, שעליו להיזהר/להימנע מהם? תודה!

16/10/2000 | 15:25 | מאת: סמדר בן נון

שלום לאה, לאחר ניתוח מסוג כזה יש להימנע ממאכלים שעלולים ליצור חסימות בדרכי המעיים, בגלל שהם מכילים סיבים שאינם מסיסים במים ואינם מתעכלים. הכוונה ל: פירות- רימון, אפרסמון, ציפת פרי הדר (כל פירות ההדר), סברס, גויאבה, מנגו, אננס, אבטיח פירות יבשים. ירקות - סלרי, פטרוזיליה ושמיר דגנים -תירס, פופקורן, מצות, דגנים מלאים (=קמח מלא). לא להיבהל! יש אנשים שלאחר תקופת התאוששות מסויימת יכולים להתחיל להכניס לאט לאט מאכלים כאלה בחזרה לתפריט, אבל לצורך זה יש להימצא במעקב תזונתי אצל דיאטנית. המלצות נוספות שיש לקיים בתקופה שמייד לאחר הניתוח - להגביל בשומן, להגביל מזונות יוצרי גזים (קטניות כמו שעועית, בצל, כרוב, כרובית), לשים לב מה התגובה למוצרי חלב ולנהוג בהתאם ולבדוק מה מצב ויטמין B12 בדם. פנו לדיאטנית קלינית (אפשר דרכי או דרך קופ"ח), לצורך המשך מעקב - כי הוא חיוני ! רפואה שלימה

מנהל פורום תזונה טבעית