ויטמינים בפירות וירקות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
א. מהי ההשפעה של בישול/טיגון/אפיה/מיקרוגל על התכולה של ויטמינים ומינרלים בפירות ובירקות? ב. יש דילמה לגבי קילוף פירות וירקות - מצד אחד ידוע שהקליפה עשירה בויטמינים אבל מצד שני נשמעת הטענה שכל חומרי ההדברה והריסוס נספגים בקליפה ולכן רצוי לקלף בכל זאת את הפרי/ירק. מה דעתך?
שלום טל, אכן, כל תהליכי הכנת הירקות והפירות פוגעת בתכולת הויטמינים והמינרלים, אבל עדיין נשאר חלק. הכי מומלץ לאכול אותם כמה שיותר קרוב למועד הקנייה ועד אז לאחסן בקירור. ירקות קפואים שומרים על ערכם התזונתי יותר מאשר ירקות שעמדו כמה ימים בחנות (כן-כן!). בקליפה של הירקות אין ויטמינים אלא סיבים תזונתיים (כתבה על הסיבים תתפרסם בקרוב במגזין האתר, וגם על הכנת ירקות). מומלץ לנקות היטב את הירקות לפני האכילה. בתיאבון !
א. האם חיתוך / גירוד / טחינה / גריסה של פירות וירקות משפיע על כמות ואיכות הויטמינים והמינרלים בהם? ב. האם משך הפעולות הנ"ל (פעולה קצרה/ארוכה) הניעשות בפירות ובירקות משנה את הערך שלהם? תודה