סידן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/04/2000 | 11:08 | מאת: אלמוני

לגבר בן 53 יש אוסטאופורוזיס קל. שאלות : תזונה עשירה בסידן זמין לגוף ( לא מוצרי חלב אלא ירקות ופירות דגנים קיטניות ) ? בדיקות מעקב ללא צורך לבצע צילומי רנטגן? איך ניתן לגרום לגוף לקלוט יותר סידן מהמזון? תרגילי התעמלות מיוחדים --במיוחד לעמוד השידרה? האם יש תוספי מזון מיוחדים לענין זה הנספגים טוב יותר -- כגון סידן שמקורו מאלמוגים, צדפות? האם יש בדיקה מטבולית של יעילות ספיגת הסידן מהמזון?

22/04/2000 | 12:37 | מאת: ifat klein

הי הסידן הרב ביותר נמצא כמובן במוצרי החלב למינהם וכיום קיימים הרבה מוצרים מועשרים באופן מיוחד.אי אפשר לקבל מספיק סידן מן הצומח.אפשר לקחת טבליות סידן כמו קלטרייט למשל. יש תרגילי התעמלות מיוחדים אפשר לשאול במרכז להתעמלות בונה עצם.אלו הם תרגילי מתיחות ומסה. מעקב עושים על ידי בדיקת דנסיטומטר במכשיר מיוחד לכך הבודק את עמוד השדרה ואת צואר הירך. בהצלחה,יפעת קליין

24/04/2000 | 08:33 | מאת: זיוה וזאב, רפואה שלמה

אלמוני שלום, ראה תשובתנו במדור זה בקשר לחלב. בנוסף לנ"ל ולתשובת יפעת כדאי לדעת כי הידלדלות העצם או התגרמות יתר של מפרקים ועצמות, יש להם מקור ריגשי אחד והוא הצורך להיות צודק או חזק. מכאן אתה יכול להבין כי תזונה מתאימה ופעילות פיזית מבוקרת הן רק חלק מן הפתרון. הסיבות הרגשיות הן הגורם הקודם למצב וכדאי לטפל בו. רפואה שלמה לך, זיוה וזאב

מנהל פורום תזונה טבעית