שום

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

10/10/2000 | 19:19 | מאת: רמי

לאור יתרונותיו הבריאותיים של השום החלטתי להתחיל לאכול שום טרי... על מנת שלא אצטרך ללעוס בפה שום זמן רב מדי (וזאת כדי להמנע מריח רע ושורף בפה) החלטתי לקצוץ את שן השום לחתיכות קטנטנות ואז לבלוע באמצעות מיים בלי ללעוס (כמו שלוקחים כדור), החיתוך הוא במקום פעולת השיניים ואז אני לא נאלץ ללעוס את השום בפה. 1. האם זה יעיל מבחינת הערכים התזונתיים של שום? האם אני לא מפסיד משהו כך? (השום הוא טרי לחלוטין) 2. האם יש נזק באכילת שיניים רבות של שום בבת אחת? האם זה יכול להזיק ? האם זה גורם לאולקוס בקיבה? תודה

11/10/2000 | 17:31 | מאת: סמדר בן נון

שלום רמי, 1. בפעולת החיתוך (וגם בפעולת הלעיסה) מתחיל החומר הפעיל שבשום להתפרק ולכן איננו מקבלים את כולו אבל גם כך זה בסדר. דרך אחרת לקבל את החומר הפעיל במלואו היא למצות את השום באלכוהול (תשאל רוקחים או בפורום הרפואה האלטרנטיבית). 2. אין נזק באכילת שום. יש אנשים ששום יגרום להם לגזים או לכאבי בטן, אבל כל אחד מגיב אחרת.

מנהל פורום תזונה טבעית