השמנת יתר

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

10/10/2000 | 19:13 | מאת: עדי

אני ילדה בת 15 וחצי עם בעית משקל רצינית זאת אומרת שאני שוקלת כמאה ומשהו קילו מנסה הכל ולא מצליחה זה לא שאני לא רוצה להרזות כי זה מה שאני הכי רוצה בעולם שמעתי שבבית החולין תל-השומר יש תוכנית שילדים נכנסים לבית חולים לגור שם כחצי שנה רציתי לגעת אם זאתי תכנית טובה והאם היא יכולה לעזור לי ורציתי לבקש קצת מידע על הבעיה שלי זאת אומרת חיפוש עזרה בשבילי בתור בת 15 חיי החברה שלי הם לא מה שהם צריכים להיות אני צריכה עזרה!!! בתודה עדי

11/10/2000 | 17:40 | מאת: סמדר בן נון

שלום עדי, התכנית שאני מכירה בתל השומר היא תכנית לטיפול בהפרעות אכילה ואינני יודעת עד כמה התכנית תתאים לך. אני הייתי ממליצה על טיפול משולב של ייעוץ דיאטני + פסיכולוגי כדי להבין את שורש הבעייה. יש היום בקופ"ח אפשרות לקבל ייעוץ פסיכולוגי בתשלום סביר ואם תדפדפי בפורום תמצאי הרבה שאלות שמדברות על אותו נושא ועל הקשר ההדוק שיש למצב הנפשי ולהרגלי האכילה. לכן כדאי שתמצאי אנשי מקצוע שתרגישי שאת יכולה לבטוח בהם ולסמוך עליהם, ליצור קשר בין שניהם וביחד איתם להתחיל לטפל בבעייה מהיסוד. את יכולה לברר גם בקופ"ח שלך, אצל דיאטנית שמטפלת בילדים, כי בד"כ הן מכירות גם פסיכולוג/ית או עובדת סוציאלית שיכולים לעזור. המון-המון הצלחה !

14/10/2000 | 13:58 | מאת: adi

לסמדר ועדי שלום, כיוון שמשקלך עדי, גבוה, הייתי בודקת תחילה שאין בעייה רפואית הגורמת לכך, כי לפעמים השומן שרואים הוא תוצר של בעיה ולא רק גורם לבעיות (אני יודעת זאת משום שאני חובשת). אם הבעיה היא לא רפואית, אז לשומרי משקל, ואני חברה בחברה הזו, יש גם קבוצות לנוער, ותוכלי להצטרף לאחת מהן, הקרובה לאיזור מגורייך אשמח אם תגיבו.

מנהל פורום תזונה טבעית