כיס מרה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום! לאחר דלקת בכיס מרה ואישפוז, עלי לעבור מיתוח להוצאת כיס המרה. בינתיים - נאמר לי לשמור על דיאטת דל-שומן. שאלתי, ברשותך: 1) האם דל דומן זה ללא שומן לחלוטין? 2) אם מותר נניח כף שמן - האם מותר לי לטגן עם זה - או רק להשתמש בזה סלט וכו'? 3) האם מותר לי לאכול דברים חמוצים כגון חומץ, לימון? 4) נאמר לי שאסור אוכל חריף - אבל האם מותר לאכול בצל ושום חי? 5) מה לגבי מלח? וקפאין? 6) והכי חשוב - אחרי בניצוח - האם מותר לי לאכול הכל כרגיל? במסעדות וכד'? האם עלי לשמור על דל-שומןגם אחרי הניתוח? ואם מותר לי לאכול כרגיל - תוך כמה זמן לאחר הניתוח? 7) ועוד דבר - איך אוכל לגרום לאוכל שלי להיות יותר טעים? ה"דל-שומן" הזה קשה עבורי. תודה, שירי
לשירי אני עברתי (הבין היתר) לפני שלושה חודשים ניתוח להוצאת כיס מרה. עד הניתוח אני ממליצה לך לא לטגן בשום אופן אף מזון,הטיגון לא טוב למי שיש לו אבנים בכיס מרה. רצוי להמנע מבשרים שמנים (בקר,נקניקים מעושנים עתירי שומן) לגבי מלח איני יודעת אם זה מגביל. לאחר הניתוח אין הגבלות מיוחדות (לי לפחות לא נתנו) . בהצלחה
אז כדאי שתגבילי את עצמך בשומנים,
תודה!!! תהיי בריאה. שירי
נשמה, לאכול במסעדות זה אף פעם לא דל שומן, אלא מאוד שומן. כי בלי שומן כלום לא טעים. בענין כיס המרה, כל החיים תצטרכי להקפיד על מזן דל שומן, כי אם לא , אחרי מספר שנים יהיה לך כבד מאוד שומני, תחושי בכאבים בצד, ותהיה מאוד עיפה, ועצבנית למה? כי תפקיד כיס המרה הוא לאחסן את המרה לעזרה בפירוק שומנים, כשאין את הכיס, הכבד עובד יותר קשה. אז עדיף מההתחלה להקפיד, ולמנוע צרות בעתיד. אפשר בצל ושום חי, אפשר ירקות, שמן זית עדיף, בלי מרגרינה, בלי ביצים, בלי בשר בקר, רק עוף ורק בלי העור ונספחיו. העיקר הבריאות
ליעל, תודה. לילה טוב, שירי
שלום שירי שיהיה בהצלחה עם הניתוח. כיס המרה מתפקד כמחסן לנוזל המרה, שמפרק שומנים בתריסריון. המרה למעשה מופרשת כל הזמן מן הכבד, שם היא נוצרת. הכיס אוגר אותה, וכשאת אוכלת ארוחה המכילה שומן בכמות גדולה יחסית, הכיס מתכווץ ומשחרר יותר מרה לתריסריון. לאחר ניתוח כיס מרה, יש אנשים שחייבים להקפיד על דיאטה דלת שומן, אחרת הם מקבלים בחילות, כאבי בטן ושלשולים, כי השומן לא מצליח להתעכל. יש לעומת זאת אנשים שמבריאים מהניתוח וחוזרים לאכול כרגיל כאילו לא קרה כלום, ומסתדרים. לכן, קשה לנבא כעת אם תהיי חייבת להקפיד על דיאטה דלת שומן לאורך זמן אחרי הניתוח. תצטרכי לאכול אוכל דל שומן בתקופת ההחלמה, ואחריה- לנסות ולראות, כמובן בהדרגה. מאחר והפרשת המרה קורית בו זמנית עם הפרשת נוזלי עיכול אחרים באותו אזור, לפני הניתוח עלייך להקפיד על תזונה עם פחות מזונות חריפים וחמוצים, כדי לא לגרום לצינורות המובילים את מיצי העיכול להתכווץ ולגרום לך לכאבים. אחרי הניתוח לא תהיה כל מניעה לאכול חריף או חמוץ, אחרי תקופת החלמה כמובן. כרגע, דיאטה דלת שומן איננה לחלוטין חסרת שומן. הכוונה היא לא לאכול כמות גדולה של שומן בבת אחת, כדי לא לגרום לכיס להתכווץ. את בהחלט יכולה להוסיף כפית או שתיים של שמן לסלט או לתבשיל, אך להמנע למשל מבשר שמן, עור של עוף, סלט עם רוטב מיונז סמיך, חמאה או מרגרינה למריחה על לחם,פיצוחים, אגוזים, טחינה, אבוקדו, מזונות מטוגנים- כל אלה מכילים שומן בכמות גדולה יחסית, וכרגע עלייך להמנע מהם. אני מקווה, יחד איתך, שההגבלה היא זמנית, ואחרי שתחלימי מהניתוח תוכלי לאכול את כל המזונות הללו. מעט חומץ, לימון או תבלינים ישפרו את הטעם ולא יזיקו, אך נסי לא להגזים, כדי לא לגרום לעצמך לכאבים. כדי לשפר את טעם המזון נסי להוסיף תבלינים לא חריפים: כמון, כורכום, קינמון, עשבי תיבול שונים וכד'. מלח לא אמור להפריע, את יכולה להשתמש בו לטעמך. נסי לאכול בצל חי ושום חי בכמות קטנה, ושימי לב אם את חשה אי נוחות. אם לא, אז את יכולה לאכול אותם. התגובות לכל המזונות הללו היא אישית, ההנחיות שקיבלת הן כלליות. עם זהירות ותשומת לב את יכולה לבחון מה את מסוגלת לאכול ומה לא, אך נסי בכמויות קטנות. בהצלחה ולבריאות.