האם צום בריא?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

09/10/2000 | 12:43 | מאת: ליאור

שלום רב.אני צם ביום כיפור.בין השאר כי אומרים שזה בריא לגוף ומנקה אותו. מה דעתכם בנושא?האם זה מסוכן לצום?

10/10/2000 | 09:07 | מאת: סמדר בן נון

שלום ליאור, מבחינה פיזיולוגית-מדעית - אין שום סכנה לגוף מצום של יום אחד, וזה מצב שהגוף יודע להתמודד איתו ולתפקד במהלכו. מבחינת התפיסה הרפואית הקדומה - בהרבה תרבויות נחשב הצום לדרך של "ניקוי" ו"איפוס" של הגוף מחדש, כדרך טובה להתחיל בשינוי הרגלים, ביניהם הרגלי אכילה ועישון או לדרך של היטהרות מסויימת. במיקרים של צום שנמשך מספר ימים - זה כבר עניין אחר שדרוש לו פיקוח ע"י איש מקצוע.

11/10/2000 | 22:24 | מאת: ליאור

תודה לסמדר על התשובה לשאלתי.

מנהל פורום תזונה טבעית