דיאטה צמחונית

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

16/10/2001 | 18:54 | מאת: קארן

קיבלתי מדיאטנית תכנית לדיאטה. אולם, הדיאה כוללת מנה בשרית בצהריים. האם יש תחליף צמחוני למרכיב הבשר בדיאטה והאם מוצרים כמו טבעול הינם תחליף ראוי?

לקריאה נוספת והעמקה
16/10/2001 | 20:14 | מאת: adi

קארן שלום, את יכולה לאכול טבעול מידי פעם. הבעיה היא שמוסיפים למוצרי הטבעול מכילים חומרים לא רצויים לנו. את יכולה במקום זה לאכול: עדשים, חומוס ביתי, וכו'. כיוון שהבשר הוא חלבון מלא והקטניות הן חלבון חסר, את צריכה להוסיף לקטניות פחימות. זו הסיבה שהסבתא העירקית עושה מג'דרה מעדשים ואורז, או הסבתא הפולניה מבשלת שעועית עם תפ"א, או מנגבים את החומוס בפיתה. עדי

20/10/2001 | 13:42 | מאת: נירה אולנד

שלום קארן ישנן אפשרויות רבות לתחליפים חלבוניים לבשר. התחליפים המובנים מאליהם הם מזונות אחרים מן החי כמו דגים, גבינות או ביצים. מן הצומח התחליפים הטובים ביותר הם משפחת הקטניות: גרגרי חומוס, עדשים, אפונה, שעועית יבשה, מאש, פול, וסויה . הקטניות עשירות בחלבון, וגם עשירות בסיבים תזונתיים וויטמינים ומינרלים. הן אוכל מצויין ותחליף טוב לבשר. כוס קטניות מבושלות בתוספת דגן כלשהו (אורז, תפוח אדמה, לחם, תירס, פסטה) מהווים ביחד ארוחה טובה, עשירה בחלבון ובריאה בהחלט. מבחינת מוצרי סויה: צר לי, אך קשה לי להמליץ על מוצרי סויה מוכנים כדוגמת טבעול (או מוצרים דומים של פירמות אחרות). מוצרים אלה מכילים כמות גדולה של קמח, שומן, תוספים שונים ומשונים, ובתוך כל המהומה יש גם סויה,בכמות פחותה מכפי שהיינו רוצים. לדעתי די קל להשיג טופו, או פתיתי סויה יבשים, ולהכין מהם מטעמים. יש ספרי בישול שלמים המוקדשים לסויה וטופו, קני לך אחד כזה ולמדי לבשל אותם באופן שיהיה טעים לך. זה גם הרבה יותר זול, וגם יותר בריא. יש כיום גם גבינות סויה, מעדני "חלב" מסויה, וחלב סויה ממש, כולם אפשריים כתחליפים סבירים למוצרי חלב, ואפשר בהחלט לשלב אותם גם בארוחת צהריים, אם את לא אוכלת גבינות. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית