חלוקה של אבות המזון

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

16/10/2001 | 12:40 | מאת: אריאלה

כמה מנות מכל דבר רצוי לאכול ביום? כמה מנות חלבונים, כמה פחמימות, כמה שומנים וכמה ויטמנים וירקות? וכמו כן במה נמדדת מנה כזו (גרמים?)

לקריאה נוספת והעמקה
20/10/2001 | 13:19 | מאת: נירה אולנד

שלום אריאלה המזון מכיל חלבונים, פחמימות , שומנים, סיבים, ויטמינים ומינרלים ומים. הכמויות הנדרשות מכל אחד מהם נקבעים על פי גיל, מין, משקל גוף, ואורח החיים. לדוגמא: אשה בוגרת צריכה לאכול 0.8 גרם חלבון לכל ק"ג משקל ליממה. אם חלק גדול ממשקלה הוא שומן, הכמות יורדת. אם היא עוסקת בספורט באופן קבוע ומנסה להגדיל את מסת השריר בגופה, הכמות עולה. הצורך לחשב חישובים של גרמים של אבות המזון, ואחר כך לחשב כמה מהם נמצאים בכל סוג מזון, היא עבודה קשה ומשמימה, וגם לא נותנת תמונה טובה של תפריט בריא ורצוי. לכן הומצאה שיטת קבוצות המזון ופירמידת המזון. בשיטה זו המזונות מחולקים לקבוצות על פי מכנה משותף תזונתי. למשל, קבוצת המזונות העשירים בפחמימות מכילה לחם, תירס, פסטה, אורז, קרקרים, בורגול, קוסקוס וכד'. המשותף למזונות בקבוצה זו הוא שהם עשירים בפחמימות, דלים בשומן, מכילים סיבים תזונתיים וויטמינים מקבוצת B, ואמורים להוות חלק מרכזי בתפריט היומיומי. בשיטה זו יש גודל מנה של מזונות מכל קבוצה, והיא קלה ונוחה יחסית לבנייה של תפריטים יומיים שיהיו בריאים ומאוזנים. את יכולה למצוא פירוט על שיטת קבוצות המזון והפירמידה במאמר שכתבתי "פירמידת המזון" שמופיע בארכיון המגזין באתר זה. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית