דיאטה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

04/10/2000 | 15:26 | מאת: דיקלה

סמדר שלום. האם תוכלי לתת לי דוגמה לתפריט יומי מומלץ לדיאטה (אני מתכוונת לפנות לדיאטנית, אך אני עוברת דירה למקום רחוק ועד אז אין לי אפשרות להתחיל עם דיאטנית קבועה)? אני בת 24, גובה 155 ס"מ ומשקל כ-60-65 ק"ג (אני לא יודעת בדיוק). כמו כן, אודה לך אם תרשמי את כמות הקלוריות בתפריט זה.

04/10/2000 | 19:38 | מאת: סמדר בן נון

דקלה שלום, אינני נוהגת לתת טיפולים בכתב אך אוכל לתת לך כמה המלצות בנוגע להרגלי אכילה: יש לצרוך 3 ארוחות ביום, מומלץ שאחת מהן תהיה מבושלת ותכיל מנה בשרית או קטניות. שתי האחרות יכולות להתבסס על לחם או דגנים אחרים (קורנפלקס, גרנולה). בין הארוחות אפשר לאכול פרי, מעדן חלב או חטיף בסביבות 100 קלוריות. לא מומלץ "לפתוח רווחים" של יותר מ- 4 שעות בין ארוחה לארוחה. משקל תקין לגובה שלך הוא עד 60 ק"ג. אינני יודעת כמה קלוריות את צריכה לצרוך ביום. לפי מספרים "יבשים" כדי לשמור על משקל של 60 ק"ג את יכולה לצרוך כ- 1900 קלוריות ליום וכדי להוריד במשקל עלייך לצרוך 300 קלוריות פחות ממספר זה. אולם אינני יודעת את סדר יומך, הפעילות שאת מבצעת ומספר הדיאטות שעברת בחיים. עצתי - תתחילי בארוחות מסודרות כמו בתבנית לדוגמה שרשמתי, הימנעי ממזונות מטוגנים ומדברי מאפה המכילים הרבה שומן ותשלבי פעילות במהלך השבוע. קצב ירידה טוב הוא בין 1/2 ל- 1 ק"ג לשבוע. בהצלחה !

מנהל פורום תזונה טבעית