דיאטה - כן או לא?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

04/10/2000 | 11:25 | מאת: גלי

אני בת 34, למודת דיאטות מרובות, מאז גיל 12. מעולם לא הייתי רזה ומבנה גופי תמיד נטה להשמנה, אולם היו תקופות ארוכות בהן שמרתי על משקל של כ - 62 ק"ג (גובהי 164 ס"מ), אך כמובן שלא הייתי מרוצה וניסיתי עוד ועוד לרדת במשקל (וזאת עד לפני כ - 7 שנים). כיום אני במשקל שיא של 76 ק"ג. לפני כשנה וחצי ירדתי כ - 8 ק"ג במשקל אולם העלתי הכל ועוד קצת. היום, אני רוצה להצטרף שוב לשומרי משקל ולהתחיל שוב בדיאטה. חשוב לי לציין כי רמת המוטיבציה שלי לא מאוד גבוהה מחד, אולם מצד שני אני מיואשת מאוד ממצבי ודימוי הגוף שלי הולך ומדרדר. אני גם חוששת מאוד מכיוון שלפני חצי שנה ניסיתי דיאטה די חמורה עם דיאטנית של קופ"ח אולם ללא הועיל. אני מתעמלת בין פעמים לשלוש בשבוע, פעילות אירובית בחדר כושר. פרט אחרון - עדיין לא הייתי בהריון ולא ילדתי. מה דעתך? מה דעתכם הקוראים? מה לעשות במצב זה ואיך לא להרוס עוד את חילוף החומרים?? בתודה מראש, גלי.

04/10/2000 | 14:21 | מאת: שירי

אני מאוד מבינה לליבך, אם כי אין לי עצה. גם אני באותו מצב. גם אני מאז גיל ההתבגרות עליתי וירדתי במשקל פעמים רבות. אתמול התחלתי עוד דיאטה, לאחר שעליתי הרבה במשקל, כך שאני מבינה את התסכול שלך. רציתי רק להגיד לך, שאני וחברות רבות שלי בדיוק באותו המצב. מה שמגביר את התסכול הוא שרוב בני המשפחה הקרובה שלי מאוד רזים, ותמיד מעירים לי על המשקל. גם כאשר אני מגיעה בדרך זו או אחרת למשקל הרצוי, אני כמעט מייד עולה במשקל. אני חושבת שהתעמלות היא באמת הדרך הנכונה לרדת במשקל, אבל אין ברירה, צריך לשלב את זה עם דיאטה (לא דראסטית). שמעתי לאחרונה המלצות טובות על שומרי משקל ועל תכנית הדיאטה של סטודיו C (למרות שמבחינה כלכלית אני לא יכולה להרשות זאת לעצמי). אני מאחלת לשתינו (ולכל מי שנמצא בבעיה דומה) שנזכה להתגבר על הבעיה הקשה הזאת, שמאפיינת אנשים רבים בתקופת השפע שלנו.

04/10/2000 | 19:52 | מאת: סמדר בן נון

לשירי וגלי, אכן - בעיה קשה. מעגל הדיאטות הוא די אכזרי ומתסכל וכל דיאטה שמבצעים - מורידה אותנו במשקל בטווח הקצר אבל גורמת לנו נזק ומורידה לנו את מצב הרוח בטווח הארוך... גוף שעבר הרבה דיאטות "למד" להוריד את קצב חילוף החומרים הבסיסי וללא פעילות גופנית שום דיאטה לא תשפיע עליו. העצה שלי היא בכיוון קצת שונה - למה לא ללמוד לקבל את הגוף שלכן כמו שהוא? מי אמר שמשקל X הוא המשקל שאיתו תרגישו טוב ? לא כל אחת צריכה להתהלך עם גוף של דוגמנית ולכל אחת יש את הצדדים בגוף שלה שהיא אוהבת יותר- אז למה לא להבליט אותם? (גלי, נסי להתעלם מההערות חסרות הטעם שמעירים לך ולמדי לאהוב את עצמך) הדרך לתת לגוף את הטיפול הטוב ביותר מבחינה בריאותית היא לא לעשות דיאטות אלא לנסות לשמור על הרגלי אכילה נכונה לכל החיים. נכון, זה מאד קשה לשנות מה שלמדנו במשך 30 שנה אבל רק הדרך הזו לא תגרום לנזקים בעתיד. בשומרי משקל מנסים ללמד את ההרגלים הללו ולכן אני מעדיפה להמליץ עליהם מאשר על כל דיאטה שהולכת על "שיטה" מסויימת או כללים נוקשים. ועוד דבר - פעילות גופנית גורמת לגוף לשינויים במבנה שלו יותר מאשר במשקל - נסו להציב לעצמכן משקל מטרה קצת פחות ממה שחשבתן (שירי - אולי 4-5 ק"ג פחות?) אבל לעמוד בו לאורך זמן ולשים לב בזמן הזה מה קורה למידות של הבגדים, להיקפים. לפעמים, השינויים בצורת הגוף הרבה יותר משמעותיים מהשינויים במשקל - ואלה השינויים שאני מחפשת אצל הפציינטים שלי. פחות על המשקל - יותר בבגדים והכי הרבה - בהרגשה! המון המון הצלחה!

05/10/2000 | 12:25 | מאת: גלי

היי שירי תודה על העידוד והאמפטיה. אין לי ספק שבעייתינו היא בעיה שקיימת אצל נשים/נערות רבות. הלוואי שאצליח לאמץ את המלצתה של סמדר ואכן לשמוח עם מה שיש וכך אולי לא להשמין עוד ולשאוף למשקל שלי היום........... בהצלחה גלי

מנהל פורום תזונה טבעית