סידן וחלב

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

30/09/2000 | 23:07 | מאת: לנה

שלום סמדר, האם לא מומלץ לקחת כדורי סידן סמוך לאכילת מוצרי חלב? האם מוטב לקחת כדורי סידן לפני השינה, ולמה? תודה

01/10/2000 | 10:44 | מאת: סמדר בן נון

שלום לנה, אין צורך לקחת כדורי סידן סמוך לאכילת מוצרי חלב דווקא, אפשר גם סמוך לאכילת מוצרים אחרים. סידן נספג טוב יותר בסביבה חומצית, ולכן הוא נספג יותר טוב לאחר ארוחה, כאשר חומצות העיכול מופרשות, וגם ביחד עם תוספת ויטמין C , שהוא חומצה. לכן מומלץ לשלב מזון המכיל ויטמין C עם מזון או תוספת של סידן. הסיבה שעדיף לקחת תוספת סידן בלילה היא שההשפעה על בניית וחיזוק העצמות יותר גדולה בלילה. לסיכום - עדיף לקחת כדורי סידן לאחר ארוחת הערב, ולא משנה מה אוכלים בה.

02/10/2000 | 23:12 | מאת: לנה

שלום סמדר, תודה על התשובה המהירה והבהירה. האם טוב לקחת תוספות סידן עם מוצרי סויה? האם נכון שמזונות עתירי סיבים מפריעים לספיגה של הסידן? מה את ממליצה לאישה בגיל המעבר שאינה לוקחת הורמונים וסובלת מאוסטיאופורוזיס ומגלי חום? לנה

מנהל פורום תזונה טבעית