בעיות במערכת העיכול

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

28/09/2000 | 23:53 | מאת: כנרת

שמי כנרת והנני בת 22. עשיתי דיאטות כל החיים שלי , אם זה דיאטות "רצח" , כדורים וכו'. היום אחרי דיאטה של חודשים ירדתי 13 ק"ג היום אני שוקלת בערך 57 ק"ג ואני נראת ממש טוב. אבל בכל דבר יפה יש את הדבר הרעה אני לא נכנסת לשירותים , עצירויות מאד חזקות.. עשיתי את בדיקת חוקן בריום ולא מצאו כלום , לכן אני מבקשת שתיעץ לי מה לעשות ואיך לשמור על המשקל ולא לעלות בחזרה. בתודה מראש כנרת

29/09/2000 | 08:18 | מאת: סמדר בן נון

שלום כנרת, את בוודאי מבינה שדיאטות ה"רצח" שעשית קצת שיגעו לך את המערכות, וביניהן את מערכת העיכול. הגוף צריך תקופה ארוכה של רוגע כדי לחזור ולתפקד כמו שצריך ובשביל זה את צריכה להקפיד מאד על הרגלי האכילה והיציאות שלך. קודם כל - את יכולה לקרוא את הכתבה על עצירות שכתבתי למגזין האתר, כדי לקבל רעיונות ראשונים. חשוב מאד מאד לא לדלג על אף ארוחה ולתת לגוף "לעבוד" במשמרות קבועות - כלומר, בוקר צהריים וערב. ברגע שיש ארוחות סדירות - גם היציאות יתחילו להסתדר. בנוסף, את צריכה כרגע להקפיד על תזונה עשירה מאד בסיבים תזונתיים (פירוט יופיע בכתבה הבאה בסדרה על עצירות): פירות וירקות, כולל קליפה, דגנים מקמח מלא, קטניות וכו', להוריד בצקים ודברי מאפה אם הם עשויים מקמח לבן, להקפיד מאד על שתייה. כדי לקבל עזרה רצינית דרושה פגישה פנים-אל-פנים עם דיאטנית . מומלץ כרגע להוסיף תכשיר של סיבים (מוציויטל, פסיליום) - שקית של אבקה להוסיף ליוגורט או לבן ושתות לפחות כוס מים מלאה. יש לעשות זאת כל יום עד להטבה. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית