תזונה ובלוטת התריס

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

27/09/2000 | 14:39 | מאת: דלית

אני לוקה בתת פעילות של בלוטת התריס. עד כמה שידוע לי אחת התופעות הקשורות במצב זה הינה קצב חילוף חומרים נמוך ונטייה להשמנה. כמו כן ידוע לי שאחד החומרים המפעילים את בלוטת התריס הינו יוד (שנמצא הרבה באצות ים למשל). על איזו תזונה את יכולה להמליץ לי כדי לשפר את מצבי? האםיש דיאטה מיוחדת שאני יכולה לעשות כך שלא אעלה במשקל בהרבה ואגרום לבלוטת התריס להיות פעילה יותר?

27/09/2000 | 15:22 | מאת: אסתי-קינייסולוגית

לדלית האם לא כדאי להחזיר את בלוטת התריס לפעילות תקינה? טיפול קינייסולוגי יכול לעשות את זה. שנה טובה אסתי

27/09/2000 | 15:26 | מאת: דלית

אסתי, אשמח אם תסבירי לי מהי בדיוק קינייסולוגיה (זה השם הנכון?) ומה בדיוק הטיפול כולל? היכן ניתן למצוא מומחה/חית בנושא באיזור ראשון והאם ידוע לך אם קופות החולים משתתפות בחלק מההוצאה?

28/09/2000 | 08:51 | מאת: דלית

אסתי שלום, אשמח אם תוכלי לספר לי מהי בדיוק קינייסולוגיה (האם כך אומרים זאת?) ומה כולל (מה המשמעות) של טיפול כזה? האם יש בראשון לציון קינייסולוגים מומחים ואם כן איך אוכל להגיע לאחד כזה? לתשובתך אודה, בברכת שנה טובה, דלית

03/10/2000 | 03:16 | מאת: צופה מהצד

הרי היא אמרה שהיא רוצה להחזיר הבלוטה לתקינות אז מדוע את שואלת?! אני מקוה שהקקשה שלך לגופו של המטופל טובה יותר!

27/09/2000 | 19:09 | מאת: סמדר בן נון

שלום דלית, יוד הוא מינרל שמצוי בהרבה דגים ומאכלי ים אחרים, אבל בד"כ הטיפול שיותר משפיע הוא הטיפול התרופתי. אם את מתחילה להוסיף אצות לתפריט שלך (יש בחנויות טבע) - יידעי את הרופא המטפל כדי שיעקוב אחר רמות ההורמונים שלך. כאשר את מגיעה למצב של איזון אפשר גם לרדת במשקל בעזרת דיאטה "רגילה" ולהגביר את רמת הפעילות הגופנית. יש לי מספר מטופלות בקופ"ח שלוקחות אלטרוקסין, מאוזנות הורמונלית ומצליחות לרדת במשקל בקצב איטי - אבל בטוח ! שנה טובה ובריאה

מנהל פורום תזונה טבעית