שוקו וחלב!!!!!!!!
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום! לאחרונה התפרסם מאמר ששולל את עירוב השוקו בחלב מהטענה שעירוב זה מדלל את הסידן שבחלב. האם יש אמת בפרסום ואם כןמדוע?
שלום ארנון, עד לאחרונה באמת חשבו שהשוקו פוגע בספיגת הסידן, לא בגלל דילול (אי-אפשר לדלל את הסידן שכבר קיים בחלב) אלא בגלל חומר שנמצא בקקאו ונקרא חומצה אוקסלית, שקושרת אליה את הסידן ולכן מונעת את ספיגתו בגוף. כיום כבר הדיעות אינן כה נחרצות, גם בגלל שלא ידוע עד כמה באמת נפגעת ספיגת הסידן בצורה זו, ובעיקר בגלל שבקקאו יש גם מגנזיום, שהוא דווקא מסייע לספיגת הסידן. המלצתי - לא צריך להשתגע ואפשר לשלב בתוזנה גם שוקו מדי פעם. בתיאבון!