חמאה או מרגרינה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
האים מותר לתת לתינוק בן פחות משנה מרגרינה או חמאה או שרצוי להימנע משניהם תודה
שלום גבי גם חמאה וגם מרגרינה הם שומנים רוויים. חמאה היא שומן רווי מעצם טיבה, ומרגרינה היא שומן צמחי בלתי רווי שעבר תהליכים כימיים שהפכו אותו לרווי. שומנים רוויים זכו לביקורות גרועות מאד בשנים האחרונות, בשל חלקם בהשמנה, טרשת כלי דם, מחלות לב ועליה בכולסטרול . בעיות אלה קורות כאשר התפריט מכיל יותר מידי שומן רווי, ויותר מידי קלוריות יחסית לצרכיו של אותו אדם, ובדרך כלל מדובר באדם בוגר. אצל תינוק המצב קצת שונה. בדרך כלל הקיבולת של תינוק היא קטנה, והוא צריך מזון עשיר בקלוריות יחסית כדי לעמוד בצרכי הגדילה המהירה שלו. לכן תינוקות יכולים וצריכים לקבל תכולת שומן גבוהה יותר בתפריטם, יחסית לאדם בוגר. ואם כבר לה וסיף שומן, למה לא להוסיף שומן בריא? שמן זית או שמן צמחי מסוג קנולה הם עדיפים בהרבה על פני שומנים רוויים כמו חמאה או מרגרינה. גם טחינה ואבוקדו הם מזונות עשירים בשומן, אך הם בריאים לגוף והשומן שבהם בריא וחיוני לנו. אם בכל זאת את מתלבטת בין חמאה למרגרינה, בעיניי מה שטבעי תמיד עדיף, וכמובן שחמאה הרבה יותר טבעית ממרגרינה, שעברה תהליכים רבים ושונים בדרכה להיות מרגרינה. אמנם חמאה מכילה כולסטרול, אך בעיניי היא עדיפה על מרגרינה בכל מקרה, שכן במהלך הפיכת השמן הצמחי למרגרינה חלק מחומצות השומן שבו הופכות למסוכנות לנו, ויכולות אף לגרום למצבים טרום סרטניים. בתיאבון.