זרעי פשתן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

23/07/2000 | 11:53 | מאת: רונית

סמדר שלום רב רציתי לדעת מה יתרונות זרעי הפשתן? האם ניתן לקחתם כתוספת לחיזוק הגוף? (ככה נאמר לי) האם זרעי פשתן טחונים טובים יותר? האם ניתן לשלבם יחד עם מולטיויטמינים לנשים בהריון? ממש ממש תודה

לקריאה נוספת והעמקה
24/07/2000 | 13:54 | מאת: סמדר בן נון

רונית שלום ומזל טוב, זרעי פשתן ידועים בתכולת הסיבים הגבוהה שלהם, דבר שעוזר מאד לבעיות של עצירות והסדרת יציאות. לטיפול בעצירות - יש לאכול כף זרעי פשתן טחונים (זה פשוט יותר טעים מהזרעים השלמים..) בתוך יוגורט או לבן ולשתות לפחות כוס מים אחת במקביל. בנוסף, הזרעים מכילים סוג של שומן רב-בלתי -רויי שהוא מאד מאד בריא, ומצוי גם בדגי ים. מאחר ואנו לא מרבים לאכול דגי ים, הייתי ממליצה לקחת זרעי פשתן כדי לקבל את השומן הזה, במיוחד בתקופת ההריון, שכן יש תאוריה שאומרת שהשומן הזה עוזר להתפתחות מערכת הראייה וגם לחלקים במוח של העובר, ומשפר את תפקודם. (את יכולה לקרוא עוד על סוגי שומנים בכתבה שלי שבמגזין האתר). יש גם מעט מינרלים וויטמינים בזרעי פשתן, אבל לא בכמות שתשפיע במשהו על המאזנים בגוף. את יכולה להמשיך עם המטרנה. מעבר לזה, אין לזרעי פשתן סגולות מיוחדות של חיזוק. בתיאבון ולבריאות!

25/07/2000 | 08:23 | מאת: רונית

תודה על תשובתך המפורטת ,עכשיו ברורים לי "סגולותיו "של זרע הפשתן. מעבר לכך ששאלתי את אותה השאלה לא מעט פעמים גם בפורום והשכלת לפרט ולהסביר טוב יותר מכולם. תודה לך...

מנהל פורום תזונה טבעית