חלבון

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

30/10/2015 | 10:28 | מאת: מאי

שלום רב, אשמח לשאול שאלה ברשותך. אני מאוד אוהבת לאכול את הלבן של הביצה כשהוא מבושל כמו בשקשוקה. אני כינה רוטב עגבניות ומעל שוברת תריסר שם של ביצים אבל רק את הלבן שלהם. עד כמה לא בריא זה? יש האומרים שזה בסדר גמור ויש האומרים שלמרות שמדובר רק בלבן של הביצה זה עדין המון ויותר מידי חלבון. יש לציין שאם אני אוכלת כה אז במהלך היום אני לא אוכלת כלל עוד חלבון ממקור אחר. אני לא אוכלת לא גבינות ולא בשר ולא דגים כי אני צמחונית. גם דגנים אני לא אוכלת. חיה רק על פירות וירקות בעיקר. אז מבחינת החלבון האם באמת הכמות גדולה מידי ליום? האם יש בכך סכנה בריאותית? תודה

01/11/2015 | 07:18 | מאת: טובה בר-שאן

מאי שלום הלבן של הביצה זה חלבון נקי. את צריכה 0.8 גרם חלבון לכל ק"ג גוף . תעשי חשבון כמה חלבון את צריכהץ חבל שאת לא מגוונת גם מחלבונים מהצומח. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית