שיבולת שועל ותזונת תינוקת בת שנה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

04/12/2013 | 10:16 | מאת: מאירה

שלום, יש לי 2 שאלות- 1-האם יש הבדל תזונתי בין שבבי קוואקר(שיבולת שועל)שלמים וכאלה מרוסקים, (כמו אורז מלא/לבן קמח מלא/לבן)?אני משתמשת בהם בעיקר כדייסה. 2-אני אמא לתינוקת בת שנה שכבר כמעט ולא יונקת,מכיוון שעיקר תזונתה היא טבעונית (עם תוספות של עוף אורגני מדי שבועיים)היא לא מכילה הרבה שומן(למרות ההטחינה/שקדיה/אבוקדו שאוכלת על בסיס קבוע)ולכן המשקל שלה נמוך מהממוצע.אחות טיפת חלב הציעה לי לבשל את הדייסה בתחליף חלב במקום במים אבל העדפתי שלא.אמהות שהתייעצתי אתן הציעו לי במקום זה להוסיף מעט חמאה לדייסה.אשמח לשמוע דעתכן בעניין,וגם אולי המלצות נוספות לתזונת תינוקות בגיל שנה.

לקריאה נוספת והעמקה
19/12/2013 | 23:15 | מאת: אביטל זלצר

מאירה שלום. בשבבים המלאים נשמרים רוב הערכים התזונתיים ולכן מומלץ לאכול תמיד את הגרסה המלטה של הדגן. לגבי התינוקת, אני חושבת שעלייך לגשת לתזונאית טבעית ולקבל הנחיות מפורטות.זה לא מספיק להסתפק בהמלצות מאחר ועלייך להיות מאוד מדוייקת לגבי התזונה של ילדתך. אין כאן מקום לטעויות מאחר ובגיל הזה התזונה היא קריטית להמשך התפתחות תקינה. אין שום סיבה שילדה בגיל הזה תהייה במשקל נמוך. ניתן ואפשר לספק לה דרך התזונה הטבעית את כל צרכיה. ובכלל על אילו נתונים את מבססת את התנגדותך לתחליף חלב אם אל מול עוף או חמאה??? מלצתי לך לנהוג באחריות ולפנות לאיש מקצוע. בברכה ובהצלחה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית