טיגון
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
יש לי כמה שאלות על טיגון 1 האם זה נכון ששמן מטוגן פולט חומרים רעילים ואפילו מסרטנים ? 2 אם כן האם זה נכון גם לגבי שמן זית ? 3 האם זה נון שמוצרים מטוגנים בשמן מאבדים את הויטמינים שבהם? 4 האם זה נכון ששמן קנולה הוא המסוכן ביותר ? 4 אם כבר מטגנים אז באיזה שמן עדיף ? סליחה על ריבוי השאלות ותודה מראש 6 מהו שמן מזוכך?
דנה שלום. שמן שמגיע לנקודת הרתיחה שלו, אכן פולט חומרים רעילים ולכן לא מומלץ בכלל לאכול מטוגן. אם אין מנוס, עדיף להשתמש במעט שמן זית מאחר ונקודת הרתיחה שלו גבוהה יותר. יש הממליצים טיגון בשמן קוקוס מאחר ונקודת הרתיחה שלו היא הגבוהה ביותר מבין השמנים ולכן מתחמצן בטמפרטורות גבוהות. לגבי הויטמינים, אלו הנהרסים בחום כמובן שילכו לאיבוד. שמן מזוכך הוא שמן שעבר חימום ואין לו שום ערך תזונתי חיובי. עדיף תמיד להשתמש בשמנים מכבישה קרה, שלא עברו חימום ונשמרים בהם הערכים התזונתיים. בברכה ובהצלחה אביטל