חוסר אשלגן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/07/2000 | 13:45 | מאת: סיגל

שלום רב הייתי רוצה לדעת מה מומלץ לאכול כאשר סובלים מ-היפוקלמיה- בריחת אשלגן עליי לציין שמדובר באדם בעל כליה אחת (בגודל של שתיים). ועוד הייתי רוצה לדעת מה התרופה הכי מומלצת להשלמת אשלגן, ללא השפעה על הלב!!

לקריאה נוספת והעמקה
20/07/2000 | 22:12 | מאת: סמדר בן נון

סיגל שלום, אשלגן הוא מינרל שתפקידו קריטי ביותר בכל הקשור לתפקוד הלב ולכן לכל תרופה המכילה אשלגן או המגבירה את ספיגתו תהיה השפעה על כך. חשוב מאד לדעת מה הסיבה להיפוקלמיה ולדעתי ייעוץ תזונתי כאן הוא לא מספיק וחייבים ליידע את הרופא המטפל על טיפול תזונתי. אולי יש בעייה בספיגת או בהפרשת האשלגן בגוף ואז - תוספת אשלגן בתזונה לא תעזור. בכל מקרה - מזונות עשירים באשלגן הם פטרוזיליה, פטריות, תפו"א, ארטישוק, גזר, סלק, תרד, פירות יבשים ובננות. אבל - לא לנסות להעשיר את התפריט בלי התייעצות. אשלגן הוא מינרל שלא "משחקים" איתו! רפואה שלמה.

21/07/2000 | 22:12 | מאת: סיגל

סמדר שלום, מחלתו של חברי הינה נדירה ביותר ואובחנה בגיל 13 כאשר התעורר בוקר אחד ללא יכולת לזוז (מפאת שיתוק שרירים מלא). לאחר ניסויים רפואיים שנערכו בבית-החולים שבו אושפז הגיעו למסקנה שעקב בריחת אשלגן מגופו נפגעים רוב שריריו, לדוגמא- אם יאכל כמות, אפילו קטנה של חלבונים או סוכר מכל סוג שהוא, לפני שינה או מנוחה ארוכה, יתעורר עם כיווץ שרירים עד כדי שיתוק מלא. או: אם יתאמץ מעל לרגיל לפני השינה יתעורר עם שיתוק באותו אזור שאימץ. הנ"ל צורך לפי שיקול דעתו כדורי slow-k 600mg (כמובן באישור רופא). מדובר ככל הידוע לנו בבריחה של אשלגן, כיום הוא בן 27 , והיינו רוצים לדעת עוד על המחלה, מקורות לקריאה (גם מאמרים באנגלית) ,הדרכים להתמודדות, והאם נגרם איזשהו נזק בלתי הפיך ללב עקב חוסר פיקוח רפואי. לאחר בדיקות בגרמניה הגדירו את מחלתו כ-Hipokalemia family paralisis. עד היום לא נראו סימנים על בעיות לבביות. בתודה מראש.

מנהל פורום תזונה טבעית