גרעיני ציה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, קראתי על היתרונות הבריאותיים של גרעיני הציה ולפיכך שאלות לי אליך- 1- האם את ממליצה לצרוך גרעינים אלו או שמדובר בשיווק מסחרי וחבל על כסף 2- אייך צורכים אותם? שלמים? טחונים? באיזה אופן מבין השניים אהנה יותר מהיתרונות הבריאותיים? 3- אוכלים אותם לפני האוכל, אחרי או ביחד עם האוכל? 4- קראתי שאם משרים את הגרעינים במים אז הגרעינים יוצרים במים ג'ל שטוב לעיכול- אם אשתה רק את המים המושרים ללא הגרעינים- האם יש במים אלו קלוריות? 5- כמה כפות של גרעיני ציה (שלמים) עלי לצרוך ביום כדי לקבל כמות מספקת של אומגה 3 ליום? 6- האם צריך לאכול אותם עם מאכל מסויים להגברת הספיגה? 7- כמה קל יש בכף אחת (לא טחונה אלא גרעינים שלמים)? בבקשה תעני לי על כל שאלה בנפרד כדי שיהיה לי קל יותר להבין. תודה רבה רבה רבה רבה מראש.
גרעיני ציה שלום 1. בזרעים יש אומגה 3 בצורת חומצה לינולנית כאשר בגוף הוא הופך לEPAו לDHA בחלקו. 2.ניתן לאכל אותם כמו שהם על בלט ביוגורט במרק כאשר זרעים אילה בנוזל הם מפרישים חומר מוצילגי העוזר מאוד לתהליך העיכול. 3. ניתן לאכל בין 2-3 כפות ביום . 4. לא כף לאכל כך סתם עדיף לשלב עם מאכלים וזה יותר טעים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן