דיאטת השמנה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/07/2000 | 10:00 | מאת: לאה

אלו מרכיבי מזון טובים בכדי לבצע דיאטת השמנה ? 1. לתינוק בן 10 חודשים (משקל - 6.50 ק"ג) 2. לגבר בן 30 - משקל (60 ק"ג).

20/07/2000 | 13:31 | מאת: סמדר בן נון

לאה שלום, 1. תינוק בן 10 חודשים שמשקלו נמוך צריך לעבור בדיקה מקיפה לבירור הסיבה. בנוסף יש להתייעץ עם דיאטנית ילדים (גם אני עובדת עם תינוקות ואני יודעת שיש בקופ"ח כמעט בכל מרכז בריאות לילד) שתבדוק את עקומת המשקל של התינוק מיום היוולדו (צריך נתונים של טיפת חלב)ותראה אם יש ירידה על עקומת המשקל, מתי התרחשה והאם יש קשר לשינוי תזונתי כלשהו בתפריט. ההעשרה נעשית בד"כ ע"י תוספת שומן למזון: בצורת שמן ממש או חמאה, או בצורת מאכלים שומניים כמו אבוקדו, טחינה ושקדים טחונים. דרכים נוספות כוללות את הסמכת הפומולה שהתינוק מקבל או מתן תכשירים בצורת אבקה שמוסיפים אותם למזון. בכל מקרה צריך להתייעץ כדי לקבוע באיזה צורה יש להוסיף את הקלוריות. 2. לגבי הגבר - יש צורך לדעת מה הגובה שלו כדי לקבוע עד כמה הוא בתת משקל, וגם כאן לברר את הסיבה (אולי תוספת קלוריות מהמזון לא תעזור בכלל?). ניתן להעשיר את התפריט ע"י מזונות מקבוצת השומנים (ראי את הכתבה שלי במגזין האתר) או ע"י אכילת פיצוחים ופירות יבשים בכמויות, כל יום. אם יש צורך בתמשקה או תכשיר עתירי קלוריות - זאת תקבע רק דיאטנית לאחר שתראה את המטופל. היא גם תראה מה הוא אוכל בכל יום ולפי זה תדע איך להעשיר את התפריט. בהצלחה לכל המשמינים!

מנהל פורום תזונה טבעית