זיתים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב, איזה הבדל כמותי יש בין זיתים ירוקים לזיתים שחורים, בעיקר מבחינת תכולת הנתרן ומבחינת השומן הלא רווי? תודה ושבת שלום. אליעזר
אליעזר שלום, הזית הירוק והשחור גדלים על אותו העץ. מה שיקבע את צבעו יהיה מועד המסיק.ירוק - זית בוסרי הנקטף בהתחלה ודורש עיבוד רב יותר מהשחור שנקטף כשהוא בשל יותר. יש לשים לב כשקונים זיתים שחורים לא לרכוש זיתים מושחרים. אלה האחרונים אלו הם זיתים ירוקים המושחרים על ידי חומרים כימיים והם פחות בריאים. לגבי כמות הנתרן (המלח), שוב אין קשר לצבע הזית אלא על כמות המלח בה השתמשו כשנכבש.כמותו מצויינת על גבי האריזה וניתן להשיג היום מוצרים מופחתי נתרן. בזיתים יש 14 גרם שומן רווי לכל 100 גרם. בזיתים יש 115 קלוריות לכל 100 גרם. בזיתים יש כמות גבוהה של שומן חד בלתי רווי שנמצא במחקרים כמפחית סיכון למחלות לב וכלי דם. בברכה ובהצלחה אביטל
אביטל שלום, לצערי, רוב חלקי תשובתך אינם ברורים לי.
אביטל שלום, לא ברורה לי תשובתך ב-3 נקודות: 1. מאחר שזיתים טעימים יותר כשהם נקנים בתפזורת (בשוק הפתוח), ולא בקופסאות, איך אפשר לקנות זיתים מופחתי נתרן? (בחנויות בהן אני קונה, המוכר איננו מכיר מופחתי נתרן.) 2. זיתים בתפזורת הנמכרים בשוק הפתוח לעולם אינם ארוזים באריזה המפרטת את תכולת מרכיביהם. אז איך אפשר לדעת כמה נתרן יש בהם? (בספרים שברשותי כתוב שבזיתים ירוקים יש 1556 מ"ג נתרן, ובשחורים - 872 מ"ג, ואין בהם הבחנה בין "שחורים" לבין "מושחרים"!) 3. איך ניתן ליישם את המלצתך להימנע מזיתים מושחרים? מניין לי לדעת האם הם שחורים מבלי שהושחרו, או שחורים עקב השחרתם? אודה לך מאוד על הבהרותייך. בברכה, אליעזר
שלום רב, לפי בדיקתי, בזיתים שחורים טבעיים יש 1200 מ"ג נתרן, לעומת 1190 מ"ג במושחרים. האם הלא מושחרים באמת עדיפים, למרות כמות הנתרן שבהם? רחל
שלום גב' זלצר, כמה נתרן יש בזיתים מופחתי נתרן? ושאלה נוספת, ברשותך: אני נוהגת מזה שנים רבות לאכול כ-12-10 זיתים ירוקים ביום (מחציתם בסלט הבוקר, ומחציתם בסלט הערב). למיטב ידיעתי, הם לא מעלים לי את הלחץ דם (הוא מאוזן מזה שנים רבות בתרופה במינון נמוך, וממשיך להיות מאוזן).אני מאוד אוהבת זיתים ולא הייתי רוצה לוותר עליהם. גם הדיאטנית שלי מעולם לא המליצה לי לוותר עליהם. האם, לדעתך, אני נוהגת החוסר אחריות? ריבי
שלום למומחית, התברר לי שהכמות הנמוכה ביותר של נתרן נמצאת דווקא בזיתים המושחרים, בעוד שהטבעיים מלוחים ביותר. כמי שמטופל ליתר לחץ דם - מה עדיף? אליעזר
שומן רווי בזיתים???? מאיפה הוא הגיע, מה חלב של הפרה שמייצרת את הזיתים?