זרעי פשתן, סוכר חום

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

24/09/2012 | 03:14 | מאת: אתי

אני אופה את הלחם שלי לבד (חיטה מליאה,סוכר חום,קמח שיפון מלא) יש לי מספר שאלות: 1. האם סוכר חום (לא הדמררה) הכהה עם המולסה ,הינו בריא יותר מהדמררה או בכלל מסור לבן? 2. אני גם מכניסה ללחם זרעי פשתן טחונים,שאלתי האם גם אחרי האפיה הם אפקטיביים? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
24/09/2012 | 23:42 | מאת: אביטל זלצר

אתי שלום 1. סוכר חום זהה בכרכיו התזונתיים לסוכר הלבן.הוא פשוט מזוקק שלב אחד פחות.צבעו משתנה לכהה יותר כתוצאה מהוספת קרמל או מולסה, מה שאין בסוכר דמררה. 2.מרגע טחינתם, יש לזרעי הפשתן נטייה להתחמצן והחימום מאץ את התהליך ויחד עם זאת המשיכי להוסיפם מאחר והם מהווים מקור מצויין לסיבים תזונתיים. בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה אביטל

25/09/2012 | 02:35 | מאת: אתי

תודה רבה על תשובתך המהירה,אני מבינה מכך שהסוכר החום הינו עבודה בעיניים? אם כן אודה לך אם תכווני אותי ותמליצי לי על הסוכר הבריא יותר. ועוד שאלה חשובה ברשותך: נאמר לי על ידי קרובת משפחה מקנדה כי הם יודעים בוודאות ששמן קנולה אינו בריא כלל וכלל !!! האם כך הדבר? זה כבר מאוד מבלבל מאחר ועד כה ידעתי כי זה הינו שמן הטוב ביותר במיוחד לאנשים עם בעיות לבביות!!! תודה לתשובתך

מנהל פורום תזונה טבעית