נפיחות לאחר האוכל

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

17/04/2012 | 01:42 | מאת: מיה

הארוחות שלי מבוססות בעיקרם על ירקות, מלבד פחמימות וחלבונים. בין אם מדובר בירקות טריים בסלט, ירקות מבושלים או ירקות מאודים. תמיד אחרי הארוחה, שאינה גדולה ומפוצצת לרוב, אני מרגישה תחושת נפיחות נוראית בבטן שנמשכת כמה שעות ומקשה על תפקודי במשך היום. רציתי לדעת האם הבעיה טמונה בעובדה שירקות מכילים סיבים תזונתיים שנוטים ליצור נפיחות בבטן או שאולי מדובר במשהו אחר לגמרי? אשמח לקבל תשובה בהקדם על מנת שאוכל להמנע ממה שגורם לי לנפיחות הנוראית הזאת.

לקריאה נוספת והעמקה
18/04/2012 | 20:13 | מאת: אביטל זלצר

מיה שלום. ירקות ופירות אכן מכילים סיבים תזונתיים שיכולים לתסוס בקיבה ולגרום לגזים ונפיחות. יש לבדוק אחרי כל ארוחה את רמת הנפיחות ולנסות לבודד את הרכיבי מזון שגורמים לכך. לעיתים זה נגרם מחוסר אינזימי עיכול. ממליצה לך לקחת זים קל ולבדוק אם זה מועיל. בברכה ובהצלחה אביטל

21/04/2012 | 02:03 | מאת: מיה

שמתי לב שכשאני אוכלת מנות לא גדולות ולא גדושות בירקות, הנפיחות פוחתת

מנהל פורום תזונה טבעית