מדוע קופסאות שימורים נחשבות כמזון לא בריא?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
רועי שלום אני ממליצה להימנע עד כמה שאפשר משימורים. כל השימורים מכילים כמות רבה של נתרן (מלח), חומר משמר ושאריות פח שהשמן או המים סופחים מהקופסה. לדעתי נזקם עולה על תועלתם! תמיד עדיף מזון טרי עד כמה שאפשר גם מבחינת ערכים תזונתיים. בברכה ובהצלחה אביטל
אביטל שלום תודה על תשובתך. בנוגע לספיחת שאריות פח ברור לי. אבל בחלק גדול מהשימורים לא מצויין על גבי האריזה כי יש חומר משמר ו/או מלח ואפילו החיצרנים מתהדרים בכך שאין מלח/חומר משמר. ברור שמזון טרי עדיף, אך זו שאלה ספציפית על הנושא. אשמח לדעתך תודה רועי
אביטל את טועה ומטעה! קופסאות שימורים אינן מכילות חומרי שימור כלל! השימור נעשה ע"י חימום לטמפרטורה גבוה + לחץ שמפעילים על המזון + ואקום. (ושאריות פח אינן נספגות במזון מאז שהמציאו את הציפוי הפנימי לקופסאות) שימורים אכן זה לא דבר בריא, אך מסיבה אחרת לגמרי: התהליך שהמזון עובר מוציא ממנו את חלק גדול מהערכים התזונתיים שיש במזון טרי (כמו לדוגמא - ויטמינים)