סידן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, כבר שלוש שנים שאני לא צורכת מוצרי חלב בגלל מערכת עיכול רגישה. איזה מוצרים עלי לאכול על מנת לכסות מחסור בסידן? התזונה שלי מורכבת מדייסת קוואקר בבוקר, ירקות ואורז בצהרים, ומנת חלבונים וירקות בערב חלבונים = דג, עוף, ביצים, בשר לעיתים רחוקות ירקות מאודים=קישואים, דלעת, גזר, בטטה ירקות חיים = מלפפונים, עגבניות, חסה, גזר האם שקדים טריים ימלאו את החסר?
טלי שלום, סידן נמצא בקטניות - בעיקר סויה ומוצרי סויה (חלב סויה, טופו שהוא ה"גבינה" של הסויה), אבל גם בשעועית לבנה או גרגרי חומוס (פלאפל!). מקור חלבוני נוסף שעשיר בסידן - דגים עם עצמות, למשל סרדינים. ירקות המכילים סידן - סלרי, ברוקולי, כרוב, שעועית ירוקה, שומר. מקור שומני עשיר בסידן - שומשום. אפשר לאכול שומשום מלא טחון (לשלב אותו במוצרים שונים), ואפשר גם במאכלים העשויים משומשום כמו טחינה או חלבה. גם שקדים וגרעיני חמניות עשירים בסידן. תצטרכי לאכול כל יום 8-10 שקדים לפחות (זה לא יכסה את צריכת הסידן היומית ותצטרכי לשלב את כל המאכלים הנזכרים כאן) פירות המכילים סידן (בכמות קטנה) - תפוזים, סברס ופירות יבשים. בקבוצת הדגנים - הכוללת גם את האורז והקוואקר שאת אוכלת - אין כמעט בכלל סידן. בנוסף - חשוב לשלב מזון עשיר בסידן באותה ארוחה עם מזון המכיל ויטמין C כי השילוב ביניהם מגביר את הספיגה. היום קיימים גם מים מינרלים העשירים בסידן. בתיאבון
סמדר שלום תודה על תשובתך המפורטת והמקצועית. ברצוני לשאול על כמות המזון עתיר הסידן שעלי לצרוך ביום, על מנת לכסות את מנת הסידן המומלצת. אם אוכל 8-10 שקדים ליום כמו שציינת ואשתה חלב סויה או טופו זה יספיק? כמה חלב סויה עלי לשתות ו/או כמה טופו לאכול? בנוסף - שמעתי שמי שלא עושה פעילות גופנית מסתכן בכך שהסידן לא נספג בגוף. היות ואני חולה ב - CFS (תסמונת התשישות הכרונית) כבר כמה שנים שאני לא יוצאת מהבית, להוציא סיבוב רגלי קטן. האם באמת זה מונע את ספיגת הסידן? אגב, בגלל המחלה אני אוכלת דיאטה מאוזנת וטבעית - אוכל מלא (קמח מלא, אורז מלא) המון ירקות טריים ומאודים, דגים, בלי דברים מתוקים, בלי קפה או אלכוהול. בעיקרון אוכל בלי מוצרי שימור וצבעי מאכל.