ירקות טריים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

09/01/2012 | 00:00 | מאת: שרה

כשאני מכינה סלט ירקות אני משתמשת , בין השאר , בפלפל ירוק צהוב או אדום - אני לא משתמשת בכל הפלפל אלא בחלק ממנו ואת השאר שמה בשקית נילון ומחזירה למקרר. כנ"ל לגבי עגבניה או גזר. האם הויטמינים שיש בירקות נשמרים למרות שהם פתוחים? אם אשתמש בירק הפתוח למחרת או בעוד יומיים , האם עדיין יהיו הויטמינים בירקות הפתוחים?

לקריאה נוספת והעמקה
10/01/2012 | 00:56 | מאת: אביטל זלצר

שרה שלום 100% ויטמינים ומינרלים מצויים בפרי או בירק כשהוא מחובר לשורשיו ולאדמה, כלומר לפני הקטיף. מרגע שנקטף, הרמות יורדות בכל יום שעובר ואם מוכנס לקירור אפילו עוד יותר. בפעולת החיתוך מאבד הירק ויטמינים נוספים מאחר ואנו משתמשים בסכיני מתכת המחמצנים לנו חלק נכבד מהויטמינים (בעיקר C). ומכאן,לירק שנחתך ומוכנס למקרר יש עוד פחות ופחות ויטמינים. השתדלי להשתמש בכל הירק. בברכב ובתיאבון אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית