לאביטל
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
ענית לי כי כדאי לטחון שומשום ופשתן בסמוך לאכילה.לא כתבת כמה כפיות ביום. האם ניתן לטחון ביחד?האם שומשום רגיל גם מכיל משהו?גרעינים לבנים ושחורים כדאי לטחון גס ולאכול או לפזר בסלט?תודה רבה מראש
אנה שלום כף ביום מכל אחד תעשה את העבודה. ניתן לטחון ביחד. שומשום רגיל מומלץ יותר משומשום מלא מבין הדגנים, שומשום נחשב ליוצא דופן: הוא היחידי שעדיף לאכול בגרסתו ה"רגילה" ולא המלאה. השומשום המלא מכיל אמנם יותר ברזל וסידן, אבל גם כמות גדולה של סיבים תזונתיים וחומצות, שמפריעים לגוף לספוג את המינרלים החיוניים שבו. אין צורך לטחון גרעינים, ניתן ורצוי לאוכלם בצורתם הטבעית (לא מומלחים ולא קלויים) בברכת חג אורים שמח אביטל.
אנה שלום חשוב לי לחדד את השומשום הרגיל לא טוחנים. את השומשום המלא חובה לטחון אחרת יצא בדיוק כפי שנכנס. בברכה אביטל
האם זה לא עדיף על טחינה רגילה?