סוגי לחם
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
מה עדיף? לחם שיבולת שועל או לחם שיפון? כאלה של דר. מרק למשל. האם שניהם עדיפים על לחם חיטה מלאה?
לקריאה נוספת והעמקה
ככל שהלחם פחות מעובד וקרוב למצבו הטבעי,נשמרים ערכיו התזונתיים.לפיכך לחם מחיטה מלאה תמיד עדיף על לחם לבן אך לא על לחם שיפון. לגבי שיפון, הוא המומלץ ביותר מאחר והוא תורם לשמירת רמות סוכר נמוכות בדם.הקמח שבו עובר פחות עיבוד,מה שמסייע לספיגת הברזל והחלבון המצויים בו (ובלבד שהינו שיפון מלא).כמו כן הוא בעל ערך גליקמי נמוך (40) בברכת יום נפלא אביטל