ממתיקים מלאכותיים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

25/07/2001 | 01:17 | מאת: שי

לאחרונה אני רואה במסעדות ובתי-קפה שקיות של ממתיק מלאכותי שכתוב עליהן "ממתיק מלאכותי על בסיס סוכרוז", וכשמסתכלים ברכיבים רואים שיש תשעים ושבעה אחוז סוכרוז ושלושה אחוז סכרין. אני מבולבל - האם סוכרוז הוא לא הסוכר הלבן הרגיל? מה נותן ממתיק שמורכב מתשעים ושבעה אחוז סוכר רגיל? האם זה לא מסוכן לחולי סוכרת? יש שקיות כאלה שעליהן כתוב "ויסוצקי" ואחרות שעליהן כתוב "סוויט רוז". אם הבנתי נכון, צריך לעשות עם זה משהו. אם לא, סתם צריך להסביר לי...

לקריאה נוספת והעמקה
25/07/2001 | 17:52 | מאת: נירה אולנד

שלום שי סוכרוז הוא אכן סוכר רגיל. באמת נשמע קצת מוזר שממתיק מלאכותי יכיל כל כך הרבה סוכר. בהרבה ממתיקים מלאכותיים יש גם סוכר, דבר שמשונה בעיני לא פחות מאשר בעיניך. אך מאחר והסכרין מאד מתוק, יש צורך במעט מאד סכרין ומעט מאד סוכר מבחינה כמותית, כדי להגיע למתיקות מספקת. בממתיק כזה, המכיל סכרין וסוכר, יש צורך בכמות כוללת קטנה בהרבה, ולכן גם צריכת הסוכר יורדת. ייתכן שהסיבה להכללת הסוכר היא עניין של טעם וסבילות של התכשיר. מאחר ואבקת הסכרין הרבה יותר קלה מסוכר, תכשיר שמכיל 97% סוכר הוא מאד מאד מתוק, ויש צורך בכמות קטנה הרבה יותר מאשר בסוכר רגיל. אפשר להשוות את המשקל של שקית כזאת של ממתיק מלאכותי לשווה ערך שלה בסוכר, ואז לראות שלמעשה חסכנו די הרבה סוכר על ידי השימוש בממתיק. ולגבי חולי סכרת- בדרך כלל מדובר בכמויות קטנות של סוכר, שלא באמת משמעותיות להם. רוב הממתיקים אינם מכילים סוכר (למשל אספרטיים, אסולפם K, סוכרזית), ובהם הבעיה לא קיימת. כמובן שאני מכניסה כאן את השורה המתחייבת, על כך שממתיקים מלאכותיים מכל הסוגים הם מוצר תעשייתי, שהשפעתו הכוללת על בריאותנו לאורך זמן לא לחלוטין ברורה, וכדאי בכל מקרה להשתמש בכל סוג של ממתיק מלאכותי מעט ככל האפשר. אתה צודק מאד בכך שאתה בודק את רשימת הרכיבים, כך אתה מגלה דברים מעניינים. חשוב מאד לבדוק תמיד, יש הפתעות, לעתים לטובה ולעתים לרעה. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית