שעועית

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

17/09/2011 | 17:35 | מאת: סופי

שלום רב אני מנביטה שעועית אזוקי-ואחר כך מבשלת לתוך מרק ירקות לאחר הבישול משילים השעועית את התרמילים כלומר את הקליפה האם אפשר לאכול את הקליפה והיא אינה גורמת לבעיות עיכול? כי זה בלתי אפשרי להוציאם ממרק הירקות המבושל. ועוד שאלה-איך אפשר לקבל בצורה הטובה ביותר את הסידן מטחינת שומשום,האם לקלות אותם במחבת לפני הטחינה? לכמה זמן ?או לאחר הטחינה? מה רצוי ואיך תהיה הספיגה הטובה ביותר? תודה מראש לתשובה סופי

לקריאה נוספת והעמקה
18/09/2011 | 08:47 | מאת: צביקה קורן

סופי שלום, הקליפה מכילה סיבים תזונתיים, אבל גם גורמת לגזים. אם אין אפשרות להוציא, אז אוכלים. זה לא גורם נזק. לגבי סידן משומשום, כדאי באמת לטחון. הקליה הורסת את השמנים הטובים שיש בשומשום, אבל הורסת גם את החומצה האוכסלית שמפריעה לספיגת הסידן. לכן אם את מעוניינת בסידן, תקלי קלות לפני הטחינה. לשיפור הספיגה, כדאי לפזר על סלט פירות חמצמץ או סלט ירקות עם לימון. בהצלחה צביקה קורן בהצלחה

מנהל פורום תזונה טבעית