חטיף בריאות אנרגתי
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
צביקה, שלום רב! מה שלומך? שאלה לי אליך: במסגרת הכנת המזון, בה אני משתדלת ככל האפשר להתרחק ממוצרים מעובדים/לא טבעיים, אני ממציאה לי כל מיני מתכונים טבעוניים טעימים (סליחה על חוסר הצניעות) ובריאים. בין היתר אני מכינה מיזלי. רציתי להכין חטיף בריאות ובו להכניס בנוסף לפירות יבשים אורגניים, גם שמן קוקוס וכן שומשום ושיבולת שועל. וכאן באה השאלה שלי: ראשית, האם ניתן לצרוך שיבולת שועל מלאה ללא בישול או שכאן עדיף דווקא להשתמש בפתיתים? שנית, אני יודעת ששומשום מלא אחרי הטחינה שלו מתחמצן, האם אוכל לשמור את חטיפי הבריאות במקרר למשך שבוע, נניח, מבלי שיגרם לחטיף נזק או שעדיף דווקא במקרה הזה להשתמש בשומשום רגיל לבן ללא טחינה? אני מוסיפה לחטיף הזה גם מעט שמן קוקוס, שאחרי המאמר שלך הבנתי שהוא תותח אמיתי וכן מעט דבש אורגני. כמובן שהחטיף העשיר מאד הזה ישמש אותי רק לפני אימוני בוקר מאומצים (הליכה מהירה+שחייה) ולא כנשנוש. על תשובותיך אודה
לבנה היקר, תודה שאת משתפת את הגולשים בשאלות הטובות שלך... אני שמח שאת יצירתית בנושא החטיפים. אפשר להשתמש בפתיתי שיבולת שועל ללא בישול. לא רצוי להשתמש בשומשום לבן (מקולף) שמכיל בעיקר שומן. אפשר ורצוי לשמור את החטיף במקרר, מכיוון שאת לא מוסיפה חומרים משמרים. בנוסף לשומשום ט ח ו ן, את יכולה להעשיר את החטיף עם פשתן טחון, גרעיני חמניות ודלעת. בהצלחה רבה צביקה
צביקה תודה על הפידבק. אני תמיד שמחה לגלוש בפורום הנהדר הזה ואשמח להעשיר את הידע שלי באמצעות שאלות. לעצם העניין הקודם ולמען אהיה ראויה לכתרים שאתה קושר לי ובמיוחד כדי להיות הוגנת עם הגולשים האחרים אני חייבת לשתף אתכם בהמשך הכנה החטיף. לצערי הרב, לא הצלחתי לגבש את העיסה לכדי משהו מוצק שאוכל לפרוס או לחתוך באיזושהי צורה ולבסוף עשיתי מה שעשיתי בפעמים קודמות: הוספתי שתי ביצים (אורגניות, כמובן) שיטחתי על תבנית אפיה ורק לאחר האפיה פרסתי למלבני חטיף. אלא שאינני יודעת אם לא יצא שכרי בהפסדי: הלא חלק גדול מהרכיבים הבריאים והנהדרים איבדו וודאי באפיה את כל הסגולות הנהדרות שלהם, לא?