ברוקלי
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
קראתי הרבה על סגולות הברוקלי במניעת סרטן,שמירה על הלב והשאלה איך ניתן לאכול את המאכל ולהסיק את מיטב התועלת ממנו? האם ניתן להרתיח את הברוקלי במים ולאחר מכן לאכול אותו רגיל? תודה
אמיר שלום, אפשר (ורצוי) לאכול ברוקולי חי מגידול אורגני ואפשר לבשל או לאדות למשך 5-10 דקות בלבד. להלן מידע נוסף וכמה מתכונות ירקות ממשפחת המצליבים: ירקות ממשפחת המצליבים יכולים למנוע סרטן לחומרים המצויים בצמחים יש תכונות נוגדות?חמצון, בעלות יכולת למנוע ולנטרל נזק של ''רדיקלים חופשיים לתאי הגוף. הדבר הוכח באין ספור מחקרים. ראויים לציון הם הירקות ממשפחת המצליבים (כרוב, ברוקולי, כרובית, כרוב ניצנים), אשר מחזקים את המערכת החיסונית וגורמים להגברת ייצור של אנזימים המעורבים בטיהור התאים מרעלים ומתרכובות וחומרים המזיקים להם. על-פי מחקרים - חלקם בחיות?מעבדה וחלקם בבני?אדם - אכילת ירקות ממשפחת המצליבים עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות סרטן ולהתפשטותו ובעיקר סרטן הערמונית, סרטן המעי הגס, סרטן הריאות, סרטן השד וסרטן השחלות. בנוסף נמצא, כי ירקות אלה מועילים לטיפול בכיבים במערכת העיכול, באסטמה ובדלקות בדרכי הנשימה. כדי ליהנות מיתרונותיהם הבריאותיים עדיף לאכול אותם טריים (למשל בסלט, או במיץ), או באידוי קצר (5-10 דקות). התכונות הבריאותיות שלהם אינן נשמרות בבישול ממושך. מיץ אנטי-סרטני המועיל לריפוי כיבים במערכת העיכול: רבע כרוב, גבעול ברוקולי עם התפרחת, גבעול סלרי, גזר. בהצלחה צביקה קורן