שאלה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שמעתי הרצאה בנושא תזונה טבעונית, במהלכה נאמר שחלבון מהחי הופך את הדם לחומצי וכתוצאה מכך יש הוצאה של זרחן וסידן מהעצמות- זרחן סותר את החומציות וסידן מופרש בשתן וכך נגרמת "בריחת סידן". האם יש מחקר בנושא זה, והאם יש אמת בדברים אלה? תודה
לקריאה נוספת והעמקה
נועה שלום, בתיאוריה זה נכון. עודף זרחן עלול לגרום לחומציות יתר של הדם ולכן כתגובה הגוף זקוק לסידן כדי לנטרל את הסכנה. המקור הזמין ביותר לסידן הוא העצמות והשיניים... לצערי, אני לא מכיר מחקרים שמאוששים את התיאוריה הזאת. לעומת זאת נתקלתי במחקר שטוען שחייבים לאכול חלבון, מכיוון שתאי העצם מורכבים, בין השאר, מחלבון... אגב, במוצרי חלב יש יותר זרחן מסידן (מלבד בקוטג'), כך שהם פחות בעייתיים בהיבט זה. בהצלחה צביקה קורן