סיבים תזונתיים וגזים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

16/06/2011 | 11:52 | מאת: הילה

שלום, אני בת 27, גובה: 1.60, משקל:53 ק"ג. יש לי בעיה חמורה של גזים במערכת העיכול שמטרידה אותי כבר כמה שנים. בבדיקות גסטרו לא נמצאה בעיה מיוחדת. כמו כן, נבדקה רגישות לחלב ואין לי רגישות כזאת. לאחרונה שיניתי מעט את הרגלי התזונה שלי במטרה לרזות ולאכול בריא יותר. אני אוכלת המון סיבים תזונתיים (ברנפלקס, ירקות ופירות, בורגול, קינואה, דגנים מלאים וכה) ואני מרגישה שבעיית הגזים החמירה. שמעתי שדיאטות עניות בסיבים תזונתיים עשויות לפתור את הבעיה. רציתי לקבל רעיונות למזונות דיאטטיים דלי קלוריות ושומן שמכילים מעט סיבים תזונתיים כדי לבדוק אם המצב משתפר. אני יודעת שתפ"א ואורז לבן עשוים לעזור, ואני משתדלת לאכול אותם, אך מרגישה שאם אוכל יותר מידי מהם זה סתם משמין.חשוב לי לציין כי אני מאד אוהבת ירקות גם טריים וגם מבושלים, והייתי רוצה לדעת אילו מהירקות מכילים פחות סיבים, כמו כן, מזונות דלי קלוריות נוספים שמכילים מעט סיבים. תודה רבה, הילה.

לקריאה נוספת והעמקה
17/06/2011 | 12:16 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, אכן תזונה עשירה בסיבים יכולה לגרום לגזים. אין זה אומר שאת צריכה לוותר על הסיבים. נסי למצוא מזונות שמגיזים ומרגיזים פחות את מערכת העיכול שלך. דלעת, דלורית, גזר, מלפפון ועוד בעלי רמה קלורית נמוכה ולא מגיזים. כדאי להכין תערובת של זרעי תבלין טחונים ולפזר על האוכל (כמו: קימל, הל, כמון, שומר, אניס, כוסברה). כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית