צ'יאה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

28/05/2011 | 11:38 | מאת: אלי

שלום לאחרונה קניתי קופסה עם זרעוני צ'יאה בגלל המלצות רבות על התועלת שבהם, אצלי כולסטרול גבולי גבוה, ואין בעיית סוכר. השאלה שלי איך משתמשים בזרעונים האלה ובאיזה כמות ותדירות. אודה לתשובה עניינית.

לקריאה נוספת והעמקה
28/05/2011 | 19:00 | מאת: טובה בר-שאן

אלי שלום אכן לזרעי ציה בגלל נוכחות האומגה 3 יש מעלות רבות. דרך האכילה שלהם כף עד 2 ביום אופן צריכה: אפשר להוסיפם לכל מזון, בשל היותם של גרעיני צ'יה חסרי טעם וריח, הם אינם משנים את טעם המזון עימו עורבבו. רעיונות לשימוש : ניתן לצרוך גרעיני צ'יה כפי שהם, כתוספת לדגני הבוקר, לגלידה, לשיק הפירות, מעורבב ביוגורט, ברוטב לסלט, וכד'. • ניתן לצרוך גרעיני צ'יה כשהם טחונים (במטחנת קפה) לשימוש באבקה למוצרי מאפה ולהסמכת מוצרים נוזליים אחרים. • ניתן לצרוך גרעיני צ'יה כג’ל להוספה לכל פריט מזון. אופן הכנת ג’ל המבוסס על גרעיני צ'יה: לערבב 1/3 כוס צ’יה עם 2 כוסות מים, להמתין כ- 5 דקות ולערבב שוב, להניח את התערובת במקרר למספר שעות עד לקבלת צמיגות ג’לית. צ’יה ג’ל טוב לשימוש למשך כשבועיים (יש לאחסן במקרר). אם כן, ניתן לפזר גרעיני צ'יה על מזון שאוכלים, לאכלו טחון לאבקה, מומס בנוזל (מים או נוזל אחר), אפוי, מבושל, ובכל צורה רצויה אחרת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית