טחינה גולמית
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
יש לי שאלה לגבי טחינה גולמית משומשום מלא. אני יכול להבין למה בין חברות שנות הטעמים שונים - שאולי זה עקב צטרת טחינה שונה של השומשום שגורם לזה. מה שאני לא מבין זה איך יתכן שבחברות שונות הערכים התזונתיים שונים ואפילו הרבה כשבכולן הרכיב היחדי הוא 100% שומשום מלא? שמתי לב בימיחוד לשמשל שכמות הסיבים ל- 100 גרם בחברה א: 5 גרם בחברה ב: - 9 גרם ובחברה ג: 12 גרם איך זה יתכן זה נראה לי הרבה מעבר לסטיית מדידה בין מעבדות. (גם כמויות הפחמימות השומנים והחלבונים שונות) הכייצד? מה זה אומר?? האם זו עם כמות הסיבים הנמוכה היא פחות טובה או האם זה אומר שישנה כאן רמאות וזה לא באמת שומשום מלא כמו שרשום?
ש שלום, אני במקומך הייתי בודק את כמות הויטמינים והמינרלים בטחינה. האיכות הבריאותית של הטחינה נקבעת במידת הליטוש שלה. טחינה גולמית ו"חמאת שומשום" עשויים מגרעיני שומשום. ככל שיש יותר קליפה הטחינה יותר מרה, אבל מכילה יותר ויטמינים ומינרלים. תבדוק את כמות הסידן במוצרים השונים ותבחר מוצר שיש בו מעל 800 מ"ג סידן במאה גרם. אגב, בגרעיני שומשום טחונים יש 1,100 מ"ג במאה גרם. בהצלחה צביקה קורן