סידן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

09/03/2011 | 15:57 | מאת: יפעת

אני בת 49 רגישה ללקטוז, אני חוששת שחסר לי סידן, יש לי בדיקת צפיפות עצם בעוד כשבועים ואני שואלת האם זה תקין לקבל את הסידן אך ורק מגבינה צהובה 9% שזאת הגבינה היחידה שאני מעכלת. האם יש מקורות נוספים לסידן? ומה הם.

לקריאה נוספת והעמקה
10/03/2011 | 09:15 | מאת: צביקה קורן

יפעת שלום, לא כתבת כמה גבינה את אוכלת. בתיאוריה זצריך לקבל 1,200 מ"ג ביום, אבל בעניין ספיגת הסידן חשוב להימנע ממזונות וחומרים ש"זורקים" סידן מהגוף או מונעים ספיגה שלו. לדוגמה: במים שאמחנו שותים יש הרבה סידן... וגם בירקות, שקדים ואגוזים. השאלה עלה רבות בפורום תעשי חיפוש על המילה "סידן" או "בריחת סידן", או שתקראי תקציר הרצאה בנושא בפרק המאמרים באתר שלי. הטוב ביותר הוא לפנות לייעוץ אישי ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר.

מנהל פורום תזונה טבעית