מש

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/03/2011 | 14:46 | מאת: לי

שלום רב. רציתי לשאול: האם אפשר רק להשרות מש (24 שעות, 48 שעות), ולאכול אח"כ בלי לבשל? אם כן, אלו עוד קטניות ניתן להכין ללא בישול? ובכלל- האם זה מומלץ?

08/03/2011 | 06:22 | מאת: טובה בר-שאן

לי שלום ככל שההנבטה רבה יותר אז ניתן לאכל את הנבטים ללא בישול. אולם אם עדיין לא יצא הנבט עדיף לבשל. כיוון שבנבט יש מעכבי טריפסין חומרים הונעים פירוק של חלבונים ואז נוצרים גזים. בנביטה הם נעלמים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית