שאלה כללית ואולי מוזרה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

02/01/2011 | 20:37 | מאת: ליאור

שלום, שאלה שאני שואלת את עצמי מזה כמה זמן ואשמח לתגובתכם: כאשר אני מכינה מרק ואני שמה לדוגמא את הברוקולי ולצורך הדוגמא הברוקולי לא צורך יותר מ5 דקות אבל אני שמה אותו כ20 דקות בסיר לאן הויטמינים שלו נעלמים? הם מתאדים לאוויר? או נשמרים בנוזלי המרק? וכנל לגבי כל ירק ששמים במרק תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
03/01/2011 | 11:24 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, רוב הויטמינים נהרסים בחום. ויטמין C נהרס כבר ב 60 מעלות. הם לא "מתאדים", אלא משנים את ההרכב הכימי שלהם ונהפכים בלתי מועילים. המינרלים נשארים במרק או בירקות עצמם ברוקולי וכרובית כדאי לבשל רק חמש דקות. אגב, בברוקולי יש נוגדי חמצון וחומרים אנטי סרטניים. 90 אחוז מהם נעלמים לאחר בישול ממושך. בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית