זרעים-שאלה לצביקה קורן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

18/11/2010 | 13:17 | מאת: דליה

לגבי שקדים הבנתי שיש לקלף. לגבי זרעים -פשתן,שומשום ,דלעת ,חמניות-אני שואלת שנית כי קראתי שניתן לשמור במקרר מספר ימים אם טחנתי ושמתי בפריזר או במקרר ניתן לשמור מספר חודשים והחיוניות נשמרת? בתוך קופסה פלסטיק שקופה.הבנתי נכון?כי אני נוהגת לטחון הרבה ואחרי שבועיים אני זורקת.תודה על ההבהרה.המדובר בזרעים שלא עברו טיגון.

לקריאה נוספת והעמקה
18/11/2010 | 19:06 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, לגבי שקדים, לא חייבים - רצוי. בקליפה יש גם נוגדי חימצון, כך שלא נורא אם מידי פעם אוכלים עם הקליפה. לגבי זרעים: אם הם שלמים אפשר לשמור במקרר או במקפיא לכמה חודשים. אם הם טחונים אפשר במקרר כמה שבועות ובמקפיא כמה חודשים. רצוי לשמור בצנצנת זכוכית ולא בפלסטיק, אבל לא חייבים. בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית